41:01.19S 173:58.31E

Valentina
Fri 20 Jan 2012 21:17

Jätän tällä kertaa blogin kirjoittamisen Katjalle.

Perjantaina jatkoimme matkaa Cookin salmen suuntaan ja koko alkumatkan tuuli kanavoitui lähes täysin vastaiseksi. Hiukan ennen Cape Jacksonia oli jälleen kerran aallokkoa. Virran kääntyminen tuulen suuntaa vastaan aiheuttaa täällä usein haastavan ristiaallokon, ja lisäksi Marlborough Soundsien pohjoispuolella myös Cookin salmen maininki tuo oman mausteensa. Cape Jacksonin jälkeen käännyimme koilliseen, jonka jälkeen saimme purjeet ylös ja hyvän matkavauhdin. Cape Jackson on pieni salmi loiston ja niemen välissä, jossa venäläinen matkustaja-alus on aikanaan ajanut kiville ja ajautunut viereiseen Port Goren lahteen – jälkeenpäin aluksesta on tullut suosittu sukelluskohde.

Marlborough Soundsien pohjoispuolella tuuli pääsee tulemaan ilman esteitä, joten puuskat ja tuulen suunnan muutokset eivät enää häirinneet matkantekoa. Matkalla seuraavaan lahteen ohitimme muun muassa Alligator Head -nimisen niemen – kieltämättä sivulta katsottuna niemi näytti ihan alligaattorin päältä. Pääsimme purjeilla aina Allen Straitin salmeen asti, jonka jälkeen jouduimme ajamaan täysin vastaiseen päästäksemme Waitata Reachin lahteen. Juha yritti parhaansa mukaan etsiä lampaiden laidunmaita korkeilta rinteiltä – muutamia lampaita näkyi siellä täällä, mutta ei nyt mistään ison mittakaavan lammasfarmista voi vielä puhua.

Jäimme yöksi ankkuriin Richmondin lahteen. Paikka oli rauhallinen ja merivesikin sopivan virkistävää (noin 14 asteista), uidessa saimme seuraksi pieniä meduusoja. Viereisestä metsiköstä kuului sirinää kuin jostain laajemmastakin viidakosta – vielä emme ole onnistuneet selvittämään, mikä ötökkä noin kovaa ääntä pitää. Risto toki on sitä mieltä, että minun pitäisi uida maihin ottamaan näytteitä, mutta toistaiseksi olen jättänyt ötököiden pyydystämiset väliin.

Yö sujui ankkurissa rauhallisesti ja aamulla tuulta ei ole ollut nimeksikään. Yöllä tähdet näkyivät kirkkaasti – sitä ehtii unohtamaan kuinka paljon tähtiä taivaalla todellisuudessa onkaan, kun kaupunkivalaistus peittää kaikki muut paitsi ne kirkkaimmat alleen. Tänään jatkamme matkaa Havelockiin, vihersimpukoiden Mekkaan. Tuuli näyttäisi kääntyvän sopivasti myötäiseksi, ja jos voimakkuus vielä vähän nousisi, niin päästäisiin mukavasti myötätuuleen surffailemaan lahden pohjukkaan.