Gisborne 2

Valentina
Thu 24 Nov 2011 01:22

Juuri tänne Cook ensimmäistä kertaa rantautui löydettyään Uuden Seelannin.  Sen muistoksi pysytetty obeliski on kivenheiton päässä marinasta.

Gisborne on muutaman kymmenen tuhannen asukkaan kaupunki. Pääelinkeinoja ovat maa- ja metsätalous. Tämä on Uuden Seelannin kolmanneksi suurin viininviljelyalue. Ja paikallinen mänty kasvaa tukkipuun mittoihin paljon nopeammin kuin Suomessa, mutta korjuun kannalta maasto on haasteellista korkeuserojen takia. Satama on vilkas puutavaran lastauspaikka. Turismi ei ole samalla tavalla tärkeä elinkeino kuin saaren pohjoisosissa, mutta ympäristö on mitä mielenkiintoisinta aluetta luonnonpuistoineen, jokineen ja järvineen ja itse kaupunki on viihtyisä.

Täällä ei ole varsinaista pursiseuraa. Olemmekin Tatapouri Fishing Clubin vieraana. Vaikka purjehdus on iso juttu Uudessa Seelannissa, niin kalojen narraaminen on vieläkin merkittävämpi. Kalastuskerho esittää tärkeää osaa myös kaupungin sosiaalisessa elämässä. Kerhon seinälle on ripustettu isoimpia saaliita, monet niistä ovat usean sadan kilon vonkaleita.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image