35:36.64S 174:31.71E

Valentina
Fri 11 Nov 2011 01:28

Saavuimme eilen Tutukakan marinaan. Tuulet ovat nyt kääntyneet suoraan vastaisiksi, joten taidamme viettää muutaman päivän tässä rauhallisessa pikku paikassa.

Väestönmäärään suhteutettuna pohjoismaalaiset ovat veneilijäkansaa. Taitavat kuitenkin uusiseelantilaiset viedä heistä voiton selvällä erolla. Purjevenepuolella skaala ulottuu kevytveneistä ja pienistä päiväpursista isoihin avomeripursiin. Moottorivenepuolella näkyy erityisen paljon isoja moottoriveneitä, jotka on varustettu vetouisteluun. Täällä onkin siihen erinomaiset kalavedet. Helsinki on täynnä isoja marinoita, mutta samankokoisessa Aucklandissa taitaa veneitä löytyä moninkertainen määrä.

Mieleeni tulee myös toinen vertailukohde. Maailmalla matkatessa kiinnittää usein huomiota siihen, miten likaista ja roskaista siellä on ja miten huonosti paikkoja ylläpidetään. Tässäkin suhteessa Uusi Seelanti vie selkeän voiton Skandinaviasta.

Täällä kiinnitetään paljon huomiota ympäristönäkökohtiin ja vaikka ollaan vuorovesialueella ja vedet ovat syviä, niin septimääräykset ovat kuin Suomessa. Huvivenesatamista löytyvät kuitenkin siistit veskit ja pesutuvat.

Ohessa joitain kuvia, joita otimme tämänpäiväisellä kävelylenkillä.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image