Opua

Valentina
Thu 20 Oct 2011 05:44

Viihdymme hyvin Opuassa. Tämä on viihtyisä pikku paikka. Veneilypuolen tarvikkeita ja ammattitaitoa löytyy joka lähtöön. Aika on mennyt työjärjestystä junailtaessa ja aikatauluja sopiessa. Korjaus- ja huoltolista on yllättävän pitkä

Isoin yllätys tuli meille rikauksen osalta. Enne Suvasta lähtöä kiipesin mastoon ja tarkistin rikin rutiininomaisesti. Kaikki oli kunnossa. Olen ollut tyytyväinen rikiimme. Toppirikauksen osalta suositellaan vaijereiden uusimista kymmenen vuoden välein ja osittaistakilan osalta jopa viiden vuoden välein. Tai sitten kun maileja on kertynyt 30.000-40.000. Meillä oli tällä rikillä maileja takana viisi ja puoli vuotta ja 25.000 mailia.

Koska 9/10 takilamme on aika lähellä toppirikkiä, ajattelin, että ehkä vielä selviäisimme pari vuotta. Sanoin Helinälle, että nyt meillä on vieressä hyvä ammattimainen rikauspaja, mitä ei usein matkan varrelle satu. Annetaan ammattilaisten käydä rikimme läpi.

Ja yllätys yllätys: alavantista, joka ottaa vastaan kovimmat kuormat, kolme säiettä oli poikki ja päävantista yksi. Kun yksi säie katkeaa, niin pian menee pari muuta ja hetkessä loputkin. Ketjureaktio on valmis: kun yksi vantti katkeaa, niin saman tien menee seuraava.

Olen melko varma, että Suvassa kaikki oli kunnossa, koska tarkastin juuri nämä paikat huolella. Eli vaurio on tapahtunut matkan varrella. Välillä rikimme oli kovilla, kun menimme yli kahdeksaa solmua, mutta mitään broacheja tai vahinkojiippeja tai epatavallisia shokkikuormia ei ollut. Kunnossa olevan rikin olisi pitänyt helposti kestää nämä kuormat.

Jos alavantti olisi pettänyt 10-15 m/s tuulessa, olisi ollut aika todennäköistä, että masto olisi kaatunut ennen kuin olisimme ehtineet tehdä mitään. Eli olimme hyvin lähellä menettää mastomme kesken pitkää legiä. Tämä on yksi kaikkein epätoivottavimmista vaurioista, mitä purjeveneelle voi tapahtua.

Tämä on kallis korjaustoimenpide, mutta luojan kiitos rikaus kesti tänne asti, ja tämän parempaa paikkaa laittaa asiat kuntoon on vaikea löytää.