38:41.44N 09:25.17W

Valentina
Sun 12 Jul 2009 11:06
Cascais on viihtyisä Lissabonin esikaupunki ja lomanviettopaikka. Sieltä on lyhyt matka paikallisjunalla pääkaupungin keskustaan. Lissabon on mielenkiintoinen kaupunki, jossa on paljon nähtävää, mutta Cascais on kyllä viihtyisämpi. Marina on iso ja hyvin hoidettu ... ja hyvin kallis: 40 euroa yöltä. Venetarvikeliikkeiden valikoiman vaatimattomuus on minua usein ihmetyttänyt näissä Länsieuroopan isoimmissa ja vilkkaimmissa purjehduskeskuksissa - niin täälläkin. Sen sijaan ravintolapuolen tarjonnassa ei ole valittamista.   
 
Kimmo ja Päivi lensivät tänne lomailemaan ja purjehtimaan jonkin aikaa kanssamme ... kunhan taas päästään liikenteeseen.
 
Asensimme Englannista tilaamamme kaasuadapterisarjan (W.Hayward Engineering). Se sisältää regulaattorin, joka liitetään letkulla vanhan järjestelmän kuusunsyöttöputken päähän. Regulaattori pitää huolen siitä, että mahdollinen ylipaine pääsee purkautumaan ja sijaitsee siksi tuulettuvassa tilassa eli kaasupullolokerossa. Regulaattorin toiseen päähän voi sitten letkun avulla yhdistää erilaisten adapterien avulla erilaisia kaaupulloja. Nyt siirryimme käyttämään Camping-kaasupulloja, jotka ovat lämpimissä maissa aika yleisesti käytössä, mutta eivät sovellu niin hyvin kylmiin olosuhteisiin, koska kaasu on butaania.