logo Valentina's Web Diary
Date: 21 Jun 2011 21:34:43
Title: 17:30.27S 149:49.31W

Oli aika jättää Tahiti taakse. Papeete on turhan iso ja vilkas paikka. Nyt on myös kruisingsesonki parhaimmillaan ja viikon aikana odotetaan pääosan Puddle Jumpers purjehtijoista saapuvan Tahitille eli meidän on syytä ehtiä alta pois.

Puddle Jumpereita on  noin 200 veneellistä, lähinnä yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia. Tämä tapahtuma on jonkinlainen pohjoisamerikkalainen vastine eurooppalaisten ARC-rallille, johon osallistuu myös parisataa venettä ja jossa ylitetään Atlantti Kanariansaarilta St.Lucialle. Tässä ylitetään Tyyni valtameri Meksikosta Marquesas saarille, Tuamotulle ja lopuksi Tahitille. Tosin puoli valtamertahan siinä vain ylitetään, mutta maileja tulee kuitenkin jo Marquesasille tuhat enemmän kuin ARC-rallissa ja tuulet eivät ole ollenkaan samalla tavalla luotettavat.Tässä joudutaan ylittämään päiväntasajan pläkä ja Tyynenmeren pasaatituulet eivät ole niin stabiili ilmiö kuin Atlantin.

Päätimme tehdä samalla vettä, kun moottoroimme ulos laguunista. Pian huomasin, että dieseliä tihuttaa jostain koneen alle. Vuoto oli sellaisessa paikassa, että sen paikantamiseen meni tovin. Aluksi nimittäin selvästi näytti siltä, että vuoto oli polttoainefiltterin tiivisteessä, mutta vika ei korjaantunut filtterin vaihdolla. Filtterein yläpuolella olevan polttoaineletkun liitinosan ruuvi oli löystynyt ilmeisesti silloin, kun mekaanikko oli irrottanut koneen ja sieltä juuresta se pikku hiljaa valui polttoainefilterin päälle.

Iltapäivällä saavuimme parinkymmenen mailin päässä olevalla valokuvaukselliselle Moorean saarelle.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image


Diary Entries