25:15.85S 125:00.31W

Valentina
Wed 4 May 2011 01:48

Kevyet tuulet ovat saapuneet ja niiden jälkeen odotellaan navakoita vastaisia vuorokauden kuluessa. Otimme pitkästä aikaa käyttöön genaakkerin. Se on purje, jota olemme vähiten käyttäneet ja jonka trimmaamisessa meillä olisi eniten oppimista. Onhan se kätevä ja helppo nostaa, mutta jotenkin tuo spinnu oli meille paljon selkeämpi ajettava. Ja valtamerten aallokossa olemme oppineet käyttämään puomitettuja purjeita aina kun siihen on tilaisuus.

Saimme viime yönä kuulla uutisen Osama bin Ladeninin kuolemasta. Rauha hänen sielulleen, vaikka ansaitsikin kuolemansa. Hämmästyttävää tuo tiedon kulku nykyisin verrattuna entiseen. Meistä noin tuhatkuntamailia länteen sijaitsee Ranskalla vuodesta 1881 kuulut Rapan saari. Tarina kertoo, että sen asukkaat saivat kerran kuulla saman päivän aikana kaksi uutista: ensimmäisen maailmansodan julistuksen 1914 ja aselevon 1918.

Mitähän tapahtuma vaikuttaa terrorismiin: toimiiko se pelotteena vai vain kiihdyttää kostoiskuja? Parempi olisi, jos islamistiset valtiot itse osaisivat kitkeä terrorismin pesäkkeet keskuudestaan. Nyt välillä tuntuu siltä, että tämä kulttuuri pikemminkin suojelee heitä. Olisi Allahin palvojilla itsetutkiskelun paikka.

Obamalle tämä oli suuri sisäpoliittinen voitto. Ja luulen, että hän ulkopolitiikassa osaa ottaa tapahtuman koolimmin kuin rehvastelija Bush, jolta tuntui puuttuvan täydellisesti kyky lukea toisia kulttuureja.