26:51.94S 113:06.29W

Valentina
Fri 29 Apr 2011 01:31

Matka länteen on jatkunut. Tuuliperäsin ohjaa suurin piirtein oikeaan suuntaan. Jokaisen pikku suunnanmuutoksen takia ei jaksa lähteä uudelleen säätämään tuuliperäsintä ja purjeita. Eilen sadekuurot niihin liittyvine tuulineen tekivät säästä epävakaamman. Tänään saderintamia on ollut vähemmän ja tuulet heikentyneet, mutta illaksi näyttää sadepilviä jälleen kerääntyvän horisonttiin.

Kiitoksia lukijoille jääkaappia koskevasta palautteesta. Kun tarkistimme ja puhdistimme kompressorin vieressä olevaa lauhdittimen kennostoa, niin havaitsimme, että tuuletin ei pyöri. Yksinkertainen sähkökontaktivika liittimissä. Nyt jääkaappi taas toimii, mutta saisi silti toimia paremmin. Lämpötila boxissa on 14 astetta ja siitä huolimatta jääkaappi on suuren osan aikaa päällä ja haukkaa virtaa. Ei se koskaan tropiikissa mikään tehopakkaus ole ollut, mutta mielestäni toiminut sentään vähän paremmin. Ja nyt vasta olemme subtrooppisessa vyöhykkeessä. Ilman ja veden lämpötila on noin 23 astetta. Päivisin, jos aurinko paistaa, lämpötila on sisällä muutaman asteen enemmän, koska luukkuja voi pitää vain rajoitetusti auki, sillä aallot aina välistä huuhtelevat kantta.

Miten siellä Suomessa hallitusneuvottelut ovat lähteneet käyntiin? Laittakaa sähköpostilla vähän tietoja. Olisi ollut kiva olla Suomessa seuraamassa tilannetta, kun vaihteeksi tapahtuu jotain.

En silti usko, että itse politiikkaan tulee kovin paljon muutoksia. Vaikka persuilla olisi eduskunnassa enemmistö, niin Suomi pysyy EU:ssa ja eurossa ja joutuu sopeutumaan muun Euroopan päätöksiin. Siinä ei Soinin uhoamiset auta. Se onkin vähän eri taito kerätä ääniä ja tehdä viisasta politiikkaa. Soinilla ei vielä jälkimmäisestä osaamisesta ole mitään näyttöä … ja vähän epäilen, että ei taida tullakaan.

Suomen jatkosodan politiikkaa kuvailtiin ajopuuteorialla. Se taitaa olla nykytilanteeseen vielä paremmin sopiva vertaus. Suomi on virran vietävänä ja poliittinen johto voi vain väistellä pahimpia kuohuja ja kiviä. Talouden ja kulttuurin kansainvälistyminen ja integraatio on tämä valtavirta, jonka ehdoilla eletään.