42:46.96N 09:03.42W

Valentina
Sun 28 Jun 2009 16:48
Tänään kiersimme Cabo Finishterren, eli paikan, jossa muinaisen Rooman valtakunnan aikaan tiedettiin maan loppuvan länteen mentäessä. Ja illaksi saavuimme ankkuriin Ría de Muroksen lahdelle.
 
Tuulet ovat olleet useamman päivän ajan etelän puolella ja välillä aika navakoitakin. Tämä on poikkeuksellista tähän aikaan vuodesta. Odotusarvo on pohjoisen puolella. Sen seurauksena etemme hitaammin, mikä ei haittaa, sillä olemme varmaan yhdellä maailman parhaista cruisingalueista. Maisemat ovat hienot ja kylät ja satamat kivoja. Ravintoloissa ruokailu maksaa noin puolet siitä mitä Suomessa ja ruokakauppojen osalta ero on vieläkin suurempi. Tämä on parasta Espanjaa, missä tähän mennessä olen käynyt. Ja Gallogon kielikin on ihan ymmärrettävää espanjaa - tuskin ymmärtäisin yhtään enempää Kataloniassa.
 
Purjehtijoita täällä ei ole paljon, mutta sen verran, että ei ole tunnetta, että on aivan yksin liikenteessä. Satamissa ei ole paljon laituripaikkoja ( La Coruñaa lukuunottamatta), mutta tilaa on aina löytynyt hyvin.
 
Lämpötilat ovat olleet suurinpirtein sellaisia kuin keskimäärin heinäkuussa Suomessa. Ei liian kuuma eikä liian kylmä, välillä aurinkoista ja välillä pilvistä.Joskus tulee joku pisara vettä. Sisämaassa on varmaan paljon kuumempaa ja näyttää siltä, että rannikon kylissä on paljon kesäasuntoja, joihin sisämään ihmiset pääsevät pakoon keskikesän helteitä.