Puerto Montt 4

Valentina
Thu 3 Mar 2011 21:12

Vuosikunnostus on pääpiirteissään sujunut suunnitelmien mukaan. Huomenna olisi edessä vesillelasku. Vieraissa paikoissa asiat yleensä kestävät vähän kauemmin, koska ei ole paikallistuntemusta mistä saa mitäkin. Tai sitten ei saa lainkaan ja pitää keksiä korvaavia toimenpiteitä. Jotkut asiat sujuvat helposti. Sitten taas joihinkin asioihin menee yllättävän paljon aikaa kuten esim. palosammuttimien tarkastuttamiseen tai kaasupullon täyttöön, joka ei ole onnistunut vieläkään. Meillä on nyt käytössä Argentiinasta ostetut propaanipullot ja ei viitsisi taas vaihtaa uusiin, koska nämä sopivat passelisti säilytystiloihimme. Jotain jää vielä tehtäväksi vesillelaskun jälkeen, mutta suuritöisimmät ja ikävimmät asiat alkavat olla jo hoidettu.

Club Nauticos on ehkä suosituin paikka kruisailijoiden keskuudessa valmistella venettä joko Pacificia varten tai kohti pohjoista ja jos on tulossa sieltäpäin, niin sitten Patagoniaa varten. Vuosittain täällä vierailee 20-30 ulkomaista purtta.

Helinä on saanut vielä ensi vuodeksi virkavapaata, joten meillä olisi suunnitelmissa kääntää keula kohti Tyynenmeren saaria vielä maaliskuun aikana.