43:50.24S 73:41.64W

Valentina
Thu 10 Feb 2011 20:45

Kun saavuimme Marina Isla Jéchicaan, lahdella oli ankkurissa noin 80 jalkainen valtamerikäyttöön tarkoitettu moottorivene, sellainen uppoamarunkoinen kunnon huvialus, joita esim. Hollannissa paljon valmistetaan.  Tässä ei ollut mitään ennen näkemätöntä, mutta aluksen peräkannella oli pieni muutaman hengen helikopteri. Kuinka kätevää onkaan tällaisella hoitaa tarviketäydennykset tai miehistönvaihdot.

Me kiinnityimme marinan T-laituriin. Omistajalla oli laiturissa uudehko Sun Odyssey 54. Hän on kiva vanhahko liikemies, jonka kanssa juttelimme kaikenlaista. Hän on käynyt Helsingissäkin. Hänen pääbusineksensa on hedelmien vienti ympäri maailmaa. Suomessa asiakas on Kesko. Taitaa tämä melko uusi marina ja retkeilykeskus olla hänelle enemmän harrastus. Auki se on vain kesäsesongin joulukuun puolestavälistä maaliskuun puoleenväliin.

Ympäristössä on joitain patikointipolkuja. Mahdollista on myös kierrellä rantoja kajakeilla tai harrastaa kalastusta. Majoitusta varten on muutama huvila. Meressä voi käydä uimassa ja sitten lämmitellä kuumassa tynnyrialtaassa. Muiden kuin veneilijöiden tulo paikanpäälle sujuu joko marinan yhteysaluksella tai helikopterilla. Marinan ravintolaa pyörittää Santiagosta tänne kesäkaudeksi tullut huippukokki. Nautimme erinomaisen illallisen. Hinta alkudrinkkeineen, viineineen, alku- ja jälkiruokineen oli kahdelta hengeltä 48 euroa.

Tällaiset marinat näillä seuduilla ovat harvinaisuuksia. Ehkäpä tämä on ainoa laatuaan. Mutta alamme tulla ihmisten ilmoille. Täällä näkee merelläkin paljon enemmän liikennettä. Alueen pääelinkeino näkyy olevan simpukoiden, osterien ja lohien kasvatus altaissa.

Poikkeuksellisen lämpimät ja kuivat kesäkelit jatkuvat. Mutta WeatherMan sanoo, että kohta tuulet voimistuvat ja kääntyvät pohjoiseen. Se tietää sadetta ja myös sitä, että sitten ei taas vähään aikaan edetä. Päätimme taas kerran lähteä yölegille, kun seuraava määränpäämme on sopivasti 130 mailin päässä ja yöosuus sattuu navigoinnillisesti selväpiirteiseen Boca del Guafo salmeen. Se on avoin avomerelle, mutta yöksi ei ole kummoisia tuulia luvassa. Merivirrat aiheuttavat jonkin verran päänvaivaa, koska ne vievät salmessa yleensä 2-4 solmua aina johonkin suuntaan. Jos laskelmamme pitävät paikkansa, niin meille ne ovat välillä sivuvastaisia ja välillä sivumyötäisiä.  Yleensä laskelmamme eivät pidä paikkaansa. Tämä on niin sotkuinen saarten ja salmien sekamelska ja vuorovesitietoja huonosti saatavilla, että paikallistuntemus olisi valttia