Puerto Edén 5

Valentina
Tue 1 Feb 2011 19:45

Olemme täällä huomanneet oudon ilmiön water makerissämme. Vaikka kylmässä vedessä makeanveden tuotto pitäisi jonkin verran alentua, niin nyt se on aivan selkeästi noussut. Järkeilimme asian niin, että vuorilta valuu niin paljon vettä ja jäätiköistä sulaa, että vesi onkin vähemmän suolaista, nimenomaan pintavesi, koska makeavesi jää alkuun kevyempänä pinnalle, ennen kuin ehtii sekoittua. Eilen täällä vieraili tutkijaryhmä, joka oli Armadan aluksella menossa jäätiköille. Haastattelin vähän heitä, ja sain vahvistuksen tälle teorialle. Juuri näin tapahtuu.

Sen sijaan toinen ajatukseni, että täällä olisi hyvät kalavedet, ei pitäne paikkaansa. Kyläläiset sanoivat, että kalastus ei lyö leiville. Simpukoiden kerääminen on ainoaa kannattavaa puuhaa ja juuri siksi kai Marea Roja vitsaus on iskenyt pahasti paikalliseen elinkeinoon. Ehkä delfiinit ja hylkeet ovat syöneet kaikki kalat?

Täällä on ollut vilkasta. Eilen lahdelle saapui nuori ranskalaispariskunta, jonka pikaisesti olimme tavanneet Puerto Madrinissa matkalla etelään, silloin kun me korjailimme konettamme. Heillä matka on sujunut pitkään melko hyvin, mutta nyt he ovat kadottaneet 2/3 peräsimestään ja toivovat pääsevänsä tästä vielä 500 mailia pohjoiseen Valvidiaan, jossa korjaus järjestyisi. Tynkäkin toimii (kai lähinnä moottorilla ajettaessa, kun vene ei ole kallellaan) kohtuu hyvin. Huh, huh! Olivat kovin optimistisia ja ottivat lungisti. Rohkeaa porukkaa nämä nuoret. Meikäläinen olisi siinä tilanteessa aika hermona, että milloin se loppuosakin tippuu tai milloin joutuu tilanteeseen, jossa tarvitsisi kokonaista peräsintä.

Polttoainetäydennys takkuaa. Aluksi saimme tiedon, että  M/S Evangelista on joutunut jonkinlaiseen tarkastukseen Puerto Natalesissa ja lähtö lykkääntyy. Sitten kuulimme, että tilanne taitaa olla pahempi. Laiva on kuulemma saanut pohjakosketuksen ja joutuu ehkä ajamaan ilman matkustajia takaisin Puerto Monntiin. Tämä sotkee paitsi meidän suunnitelmamme myös kylän elämää, koska se on kovin riippuvainen tästä ainoasta säännöllisestä yhteydestä.

Olimme odottaneet saavamme n. 250 litraa polttoainetta ja kaikki tankit ja kanisterit täyteen. Nyt olisi kuitenkin  avautumassa (?) hyvä sääikkunan jatkaa matkaa. Saimme järkättyä kylältä 120 litraa löpöä. Laskimme, että tänne tulemiseen kului 430 mailin matkalla moottorilla puksutteluun ja lämmitykseen 275 litraa. Nyt matkaa seuraavaan kylään, josta pitäisi saada polttoainetta, on 320 mailia ja tankeissa ja kanistereissa 290 litraa. Tämä jättäisi meille 85 litran turvamarginaalin.

Päätimme, että tämä saa kelvata, varsinkin, kun sääikkuna toistaiseksi lupaa sellaista keliä, että voimme jopa päästä osan matkasta purjeilla. Huomenna iltapäivällä olisi aikomuksemme lähteä. Lähtöhetken sanelee seuraavan mailin päässä oleva kapeikko Angostura Inglesa. Voimakkaimmillaan virta on 6-8 solmun luokkaa. Asian tekee hieman mutkikkaaksi se, että virran kääntymisen ajankohdan sanelee vallitsevat tuuliolosuhteet ja pohjoiseen päin mennessä taulukoista voi päätellä ajankohdan vain parin tunnin tarkkuudella. Lisäksi Armadalta saamani taulukon ja plotterilla olevan softwaren välillä on vajaan tunnin ero (?) vuorovesissä.

Kapeikkoa lähestyttäessä kaikkien alusten tulee antaa Armadalle VHF:lle ETA ja vahvistaa se vielä kymmenen minuuttia ennen saapumista. Arvatenkin laivojen takia, koska niillä ei ole tilaa väistellä kapeikossa.