Puerto Madryn 7

Valentina
Mon 25 Oct 2010 11:53

Sunnuntaina saapuivat kauan odotetut hehkutustulpat. Toimitusaika 10 päivää. Ikävä vain että ne olivat väärät osat. Eli koko hankintaprosessi meni seuraavasti:

1)      Pyysin Suomen Pencentraa toimittamaan osat kuriiripostissa. Pencentra kehotti kääntymään VolvoPentan Belgiassa sijaitsevanAction Service Unitin puoleen, koska he ovat erikoistuneet hoitamaan tällaisia asioita. Siellä on 24h päivystys.

2)      Pyysin Belgiaa lähettämään osat Fedexill, DHL:llä,TNT:llä tai vastaavalla pikana. Heidän ongelmansa oli, että eivät voi myydä tavaraa suoraan minulle. Sovin, että laskuttavat minua Pencentran kautta.

Tarkemmin ottaen olen tekemissä Volvo Action Service Unit Nordic osaston kanssa, jossa on myös suomea puhuvaa henkilökuntaa. Tähän mennessä olen ollut tekemisissä Peterin, Johanin, Jakobin, Jennin, Pasin ja Mikan kanssa.

3)      Sitten sieltä tuli minulle sähköposti, että minun pitäisi maksaa heti lasku Argentiinalaiselle Astilleros Tornado firmalle, jotta osat saataisiin mahdollisimman pian (olin jo itse tarkistanut, että täällä Argentiinassa ei heille sen enempää kuin muillakaan Volvo-kauppiailla ole näitä varastossa). Mutta koska käsitin, että he ovat jo tilanneet osat ja lisäksi lupasivat 4 päivän toimituksen, niin ajattelin, että ei tässä kai muu auta, kuin toimia VolvoPentan ohjeiden mukaan.

4)      Lähetin vielä Astilleros Tornadosille tiedot koneestamme sekä siitä, mikä on tarvittavan varaosan tuotenumero. Samat tiedot menivät Belgiaan ja pyysin useaan kertaan Action Service Unitia tarkistamaan, että tilatut ja toimitetut osat ovat oikeat ja että tavara on lähtenyt. Nämä pyynnöt olivat tietysti kuin vettä hanhen selkään.

Onhan se aika erikoinen tilanne, että minä olen kaivanut esiin heidän tuotenumeronsa ja yrittänyt saada sekä lähettäjän että vastaanottajan tarkistamaan, että toimituksessa on juuri se osa, mitä tarvitsen – siis vääntänyt heille rautalangasta kuvion – ja siitä huolimatta he onnistuvat toimittamaan väärät osat, joiden päällä aivan selvästi lukee väärä tuotenumero.

Suora lainaus VolvoPentan avaussivulta: ”Volvo Penta tunnetaan hyvin myös huolto- ja tukipalveluistaan. Osaavia jälleenmyyjiä on yli 120 maassa valmiina palvelemaan teitä kaikissa tarpeissanne.” Voisiko tuon paremmin enää sanoa. On se hienoa, että meidän kone on maailmanmerkki, jonka huolto- ja varaosapalvelu pelaa.

Ei kai tässä nyt kuitenkaan mitään poikkeuksellista ole. Kun olen tarkkailut yritysten toimintaa, niin tällainen sähläämisilmapiiri tuntuu olevan yleinen. Ja mitä isompi yritys, sen vaikeampaa tuntuu usein olevan, huolimatta kaikista laatujärjestelmistä. Usein näyttää siltä, että työajasta yli puolet menee omien virheiden paikkaamiseen.

Yksi puoli varmaan on, että työntekijät eivät hallitse informaatiotulvaa. Myös tapa tehdä työtä on muuttunut. Yhä harvemmin tapaa ammattitaitoisia ja tehtäväänsä huolella paneutuvia ihmisiä. Työn tekeminen on sellaista puolihuolimatonta pinnallista touhuamista.

Mutta asiasta toiseen. Jotkut blogimme lukijoista ovat kaivanneet meistä kuvia. Näitä ei kuitenkaan meidän satelliittipuhelimella lähetellä. Onneksi Hollantilainen purjehduslehti on noteerannut meidät. Oheisesta linkistä pääsee katsomaan, miltä nykyisin näytämme.

http://www.zeilen.nl/actueel/column/duende/bezoek/12913