Puerto Madryn 6

Valentina
Sat 23 Oct 2010 21:58

Tänään lauantaina saimme tiedon VolvoPenta dealeriltä Buenos Airesissa, että hänellä on vihdoin osat ja hän lupasi laittaa ne huomenna lentokoneella tulemaan tänne. Nyt sitten odotellaan, mahtavatko ne löytää tiensä tänne perille, ovatko osat sitä mitä pitääkin ja ratkaisemmeko niiden avulla starttiongelmat.

Paikallisen firman hyväksi on luettava, että ainakin he ovat tehneet parhaansa. Tullausbyrokratia ei tässä maassa ole niitä helpoimpia. Toimitusaika tosin näyttää venyvän luvatusta neljästä päivästä kymmeneen, mutta ehkä tämä lupaus on laskettava kokemattomuuden piikkiin, koska sangen avulias ja erinomaista englantia puhuva tyttö oli tuuraamassa äitiään.

VolvoPentan Action Service Unit Belgiassa sen sijaan jäi meitä askarruttamaan. Siellä jos jossain luulisi olevan ammattitaitoa hoitaa tällaisia asioita. Emme kuitenkaan ole missään tavoittamattomassa periferiassa. Buerto Madryn on 100.000 asukkaan kaupunki, jonne on erinomaiset liikenneyhteydet. Yksikössä on paljon nuoria myös suomea puhuvia nuoria työntekijöitä (olin tekemisissä ainakin neljän kanssa – ehkä tässä on yksi ongelma, kun ei ole selvää, kuka vastaa tästä casistä) ja päivystys on 24h vuorokaudessa. Mutta tämä ei tietysti auta, jos homma ei toimi. Kyllä normaalitapauksessa kuriiripalvelun pitäisi voida hoitaa osat perille 5-7 päivässä (en tietysti varmuudella tiedä, onko kuriiripalveluyrityksillä nopeampaa tapaa hoitaa tullaus, mutta olettaisin näin).

Myös laskutuksesta he yrittivät tehdä ongelman. Ei muka voi myydä suoraan meille ohi jälleenmyyjien. Meidän tapauksessa laskutuksen olisi voinut hoitaa Suomen kautta, mutta eiköhän se olisi selvintä, jos voisi maksaa tavaran Visalla. Ja hinta voi tietysti olla eri kuin jälleenmyyjille. Mitä useampia välikäsiä asiaan sotketaan, sen useampi asia voi mennä pieleen. VolvoPentan tulisi ottaa lähtökohdaksi se, miten maailmalla syntynyt ongelmatilanne ratkaistaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti ja sopeuttaa oman yritysbyrokratiansa siihen.

Muuten täällä kaikki sujuu jo totuttua rataa. Eilinen päivä ja yö keikuttiin 15 m/s tuulessa ja aikamoisessa aallokossa. Tänään taas on ollut rauhallisempaa.