Puerto Madryn 2

Valentina
Mon 11 Oct 2010 19:47

Malevo oli taas suureksi avuksi moottorin korjauksen järjestämisessä ja myös hollantilaispariskunta auttoi viestintäketjussa. Heidän avullaan löytyi pikku autokorjaamon, joka korjaa myös meridiiseleitä. Sieltä tuli Malevon kyydissä kumiveneellä pari mekaanikkoa. Kun konetta tutkittiin, niin käynnistysjärjestelmän sähköpuolelta ei löytynyt vikaa. Sitten toinen heistä ruuvasi sylinterin kantta auki ja totesi, että sieltä kuplii ilmaa. Eli ongelma olikin siinä, että kone ei saanut löpöä. Mutta mikä selittää sen, että koneen saa käyntiin riittävän kauan starttaamalla ja että lämpimänä se käynnistyy heti. Viaksi todettiin tulopuolella oleva polttoaineen käsipumppu, joka jostain falskaa ja ottaa ilmaa. Ja kun kone on seisonut riittävän kauan, niin pumppu imee taas ilmaa itseensä.

Autotarvikeliikkeestä löydettiin vastaavanlainen uusi pumppu joka asennettiin paikoilleen. Mutta minulla oli tunne, että mahtoikohan vika sittenkään olla tässä. Itse oli analysoinut vian viittaavaan siihen, että löpö ei käynnistettäessä lämpiä ja Timo Louhelainen oli puhelimessa sanonut, että hän epäilee hehkutustulppia vian lähteeksi. Ja näinhän siinä kävi, että kun kone oli seisonut jonkin aikaa ja kylmennyt, niin vika oli edelleen tallella.

Ruuvasimme hehkutustulpat irti ja testasimme ne akun avulla. Yksi tulpista oli viallinen. Nyt pitäisi löytää jostain vastaavanlaiset tulpat. Näissä on vain Perkinsin nimi ja tuotenumero. Näitä Volvo Pentan huoltoliikkeitä ei ole ainakaan 1000 kilometrin säteellä yhtään, mutta ehkä jollain muulla on vastaavanlainen tulppa. Tässä kaupungissa on yksi hyvin varustettu autotarvikeliike, josta yritämme löytää vastaavan. Jos siellä ei ole, niin sitten niitä pitää lähteä tilaamaan Buenos Airesista Volvon edustajalta. Toivottavasti edes heillä olisi.

Sunnuntaisin täällä ei mikään paikka ole auki ja siksi keskityimme watermakerin vuodon korjaamiseen. Olin ounastellut jo pitkään tätä vuotoa ja minulla oli jemmassa valmistajan meille jo Kap Verdelle toimittama korjaussarja. Siinä sitten menikin sunnuntaipäivä, kun purimme membrane unitit osiin ja kasasimme ne uudestaan. Jäämme taas odottelemaan, onnistuiko korjaus. Vaikka ensimmäinen testi oli positiivinen, niin asia varmistunee vasta ehkä parin kolmen viikon kuluessa.

Maanantaina täällä olikin Kolumbuksen merkkipäivä ja taas kaikki paikat olivat kiinni. Mutta ilma oli vaihteeksi kesäisen kaunis ja keskityimme lomailuun. Paikkana tämä on oikein kaunis ja viihtyisä. Tämä on tärkein matkailukohde näillä nurkilla ja kaupungilla oli bussilasteittain turisteja. Tämä 100.000 asukkaan kaupunki ei kuitenkaan perusluonteeltaan ole vain lomailukaupunki, vaikka turismi onkin merkittävä tulonlähde.