logo Valentina's Web Diary
Date: 03 Oct 2010 15:38:51
Title: Mar del Plata

Mar del Plata on noin puolen miljoonan asukkaan kaupunki, mutta jotkut väittävät kesäloma-aikaan asukasluvun kolminkertaistuvan, sillä alue on suosittu lomanviettopaikka. Itse kaupunki ei ole matkailumielessä erityisen kiinnostava, mutta meille se on mitä sopivin varustautumista ajatellen. Hintataso on vielä halvempi kuin Uruguayssa. Yleensä kanniskelemme kaikki ostoksemme isoissa repuissa veneelle. Tällä kertaa otimme taksin supermarketilta satamaan. Hinta 2 alle euroa.

Olemme vaihtaneet kaasupullomme nyt butaanista propaaniin. Pullot piti vaihtaa, koska butaanipulloihin ei voi laittaa propaania. Toisinpäin vaihto olisi mahdollinen. Propaani toimii paremmin kylmässä ilmassa. Veden lämpötila on 10 astetta ja eilisaamuna ilman lämpötila oli +4.

Kävimme ostoksilla kaupassa, joka myy varusteita mm. kalastajille. Ostimme paksut lämpöhaalarit, jonka voi laittaa gore-texasun alle, lampaan villalla vuoratut kumisaappaat, kumikäsineet, kommandopipot, sukkia ja sormikkaat.  Nämä kaikki tietysti keinokuitua. Puuvilla ei toimi näissä olosuhteissa lainkaan, koska se imee kaiken kosteuden ja toimii sen jälkeen eristeen sijasta lämmön johtimena. Villa sen sijaan toimii paremmin ja märkänäkin sillä on vielä vähän eristyskykyä. Anna Siviän (Helinän mummon) minulle kutomat villasukat ovatkin olleet hyvään tarpeeseen.

Saimme veneen nostettua hetkeksi ylös roikkumaan putkurianodien vaihtoa varten. Ne olivatkin jo lähes loppuun kuluneet. Tästä etelään Argentiinalla riittää rannikkoa parituhatta kilometriä eikä siellä ole yhtään paikkaa, jossa veneen saisi nostettua (täälläkin vain ale 10 tonnin veneitä). Ei oikein viitsisi lähteä tekemään tällaisia huoltotöitä sukeltamalla ottaen huomioon veden lämpötilan. Vaihdoimme myös koneen öljyt ja kaikki suodattimet. Diesel piti hakea kanistereilla, koska tankkauspaikkaa ei ole marinassa. Kummasti kaikenlaista pientä korjaus-, muutos- ja huoltotyötä tuntuu riittävän.

Satama-altaassa on pari pursiseuraa ja pari moottorivenekerhoa. Täällä otetaan pitkän matkan purjehtijat hyvin vastaan ja käytännössä kaikki etelään tai pohjoiseen menevät veneet pysähtyvät Mar del Platassa. Muutama kauttakulkuvene oli nytkin ja myös sveitsiläiset tuttavamme Piriapoliksesta, joiden kanssa kävimme nyt vuoroin päivällisvierailla.

Viikolla marinassa oli rauhallista. Lauantaina oli vaihteeksi aurinkoinen ja siksi lämmin päivä ja sen seurauksena siellä oli vilkkaampaa. Paikallisilla veneilijöillä oli myös oma purjehduskilpailu.

Tänään sunnuntaina lähdimme aamupäivällä taas jatkamaan matkaa. Tuulta on runsaat 10 m/s ja purjehdimme kakkosreivillä 60 asteen tuulikulmaa runsaan 7 solmun nopeudella.


Diary Entries