38:02.48S 57:32.33W

Valentina
Wed 29 Sep 2010 12:11

Eilisaamuna saavuimme Mar del Plataan Argentiinaan. Koko matka sujui erinomaisessa kelissä sivumyötäisessä, joka oli vähän ennustettua navakampaa ja loppua kohden jouduimmekin vähentämään purjeita ja jarruttelemaan, jotta saapuisimme satamaan valoisaan aikaan. Yöllä kun aurinko ei enää paistanut, oli aika koleaa. Merivesikin on enää kymmenasteista. Nyt olemme  Yacht Club Argentinon laiturissa.

Eilispäivä alkoi tietysti viranomaispyörityksellä. Ensimmäisenä oli vuorossa terveystarkastus. Mukava naislääkäri totesi meidät oireettomiksi ja kirjoitti terveen paperit, maahantuloviranomaiset myönsivät 90 päivän oleskeluluvan, merivalvonta hyväksyi meidät ja aluksemme saapuneeksi (täällä kopiointi systeemi on vielä kehittyneempi kuin naapurimaissa: täytettyämme lomakkeen, kirjoitimme samat tiedot uudelleen kolmeen samanlaiseen lomakkeeseen). Tullissa meni eniten aikaa. Kun kaikki tiedot oli syötetty heidän tietokoneelleen, virkailija tuli luoksemme paperinivaskan kanssa ja sain allekirjoittaa nimeni melkein kymmenen kertaa eri papereihin (mihinkähän olen suostunut?). Yhtäkaikki, onnistuimme tekemään tämän kaiken ennätysajassa, parissa tunnissa. Ja virkailijat olivat hyvin ystävällisiä. Koska olin VHF:llä ottanut asianmukaisesti yhteyttä rajavalvontaan lähestyessämme satamaa, tieto saapumisestamme oli näköjään kiirinyt niin marinaan kuin muille viranomaisille, koska monessa paikkaa meitä selvästi osattiin jo odottaa.

Eilisiltapäivä kului sitten päiväunien jälkeen tavallisissa maahansaapumisrutiineissa, kuten pankin etsimisessä, vaatteiden viemisessä pesulaan jne. Nyt makoilemme salongin sohvilla. Tuuli vinkuu korvissa ja vettä tulee taivaalta. Ei tee mieli ulos. Sisällä lämppäri puhaltaa lämmintä ilmaa sohvan alta.