Last part of the Bay of Biscay

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 24 Jun 2009 20:31
47:23.510N 006:04.610W

We had some nice sailing today, the wind came back in the morning and we have been sailing all day. The wind have been from the south east, 15 knot. We lost the wind one hour ago. We are now back in shallow water, the last part of the Bay of Biscay is just 200 metres. When the depth changed from more than 4000 to 200 metres the sea became a bit confused. Like a washing machine light, smal waves from all directions. Guess it will be better as soon we are past the edge. The dinner was ready just as we entered the washing machine. Ole had already asked what I made for dinner since he thought it smelled like dog food. I told him it was some nice canned pork meat. He still thought it smelled like dog food and told me he was happy wiht just some potatoes. In any case, I made the food ready and put it in the cockpit. This is still in the beginning of the washing machine, and before I get to the cockpit(ca 30 centimeter) a wave hits the boat and the meat is all over the cockpit. Luckily Ole told me before this that he just wanted some potatoes, so he did not need to take the food from the floor. So he was eating potatoes for dinner and I was eating the "dog food" from the floor(not the first time the dimmer is on the floor). Luckely the cockpit was clean since the waves have been coming into the cockpit the last few days. All well

Vi har hatt fin seiling i dag, vinden kom tilbake i dag tidlig. 15 knop fra sydøst og god medstrøm. Vi mistet vinden for en time siden og kjører nå for motor. Vi er nå tilbake på grunt vann, det siste stykket av Biskayabukten er kun 200 meter dyp. Når dyblen endret seg fra mer enn 4000 meter til 200 meter ble det litt urolig sjø. Sikkert litt som i en vaskemaskin, små bølger fra alle kanter. Middagen var ferdig på omtrent samme tid som vi kom inn i dette litt urolige området. Ole hadde allerede sput hva jeg laget til middag. Han syntes det luktet som hundemat. Jeg fortalte han det var det ikke, i mangel på ferskt kjøtt stekte jeg noe herlig grisekjøtt på boks. Han syntes det fremdeles luktet som hundemat og så forsåvidt ikke helt ulikt ut heller. Han kunne informere at han egentlig var fornøyd med kun poteter. Uansett gjorde jeg maten ferdig og satte den ut i cockpiten. Vi befinner oss fremdeles i begynnelsen av vaskemaskinen, og før jeg rekker å sette meg i cockpiten kommer det en krapp bølge og all kjøttet blir fint fordelt utover dørken i cockpiten. Regner med at Ole var ganske fornøyd med at han allerede hadde avbestillt kjøtt til middag. Så i dag spiste Ole poteter og jeg spiste "hundemat" fra dørken (ikke første gang maten er servert utover dørken). Heldigvis var cockpiten ren siden vi har fått bølger inn i cockpiten de siste dagene. Vi har det bra, stemningen er på topp.