Hinchinbrook channel

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 21 May 2008 08:09
18:22.550S 146:10.670E

After another windy night and not too much sleep, we left Magnetic Island and headed for Orpheus yesterday. After a nice, but challenging trip (choppy, small seas and very light winds -and boiling engine.....which is ok again...for now), we arrived Orpheus just before dark. As we went to sleep, the wind turned SW -and we were fully exposed to winds and seas. At 04 this morning we had enough, packed the dinghy and sailed off. We had a very nice sail over to the Hincinbrook Channel, in which we are now anchored -in a small creek where no swell or winds can interrup a good nights sleep. Have not seen any crocs yet, but Jorn believes they'll come out at sunset.....


Etter nok en blåsete natt med lite søvn (jeg var stadig oppe og passet på at alle båter i bukta var på plass -det var de), forlot vi i går Magnetic Island og seilte mot Orpheus. Utpå blåste det særdeles lite og bølgene var krappe, så etter et par timers tålmodighet, et stort antall seilskift og et par istykkerslåtte sleider (holder seilet til masten) i storseilet, startet vi motor. Etter kun kort tid kokte motoren...... Mr fix.it ordna opp vha loddebolten fra Clas Olsson, og etter halvannen time var motoren i orden. I mellomtiden var vinden tatt deg opp, og vi var nesten fremme.

Rett etter at vi hadde lagt oss snudde vinden på SW, og vind og bølger sto rett inn i bukta. Klokken 04 innså vi at det ikke kom vil å bli mer søvn. Etter litt styr for å få opp påhengs og jolle i bølger og mørke, satte vi seil. Hele formiddagen har vi gått i en slags kanal på innsiden av en øy. Her ligger vi ankret i et lite innløp av kanalen -midt i tykkeste mangroveskogen. Her er verken bølger eller vind som kan ødelegge nattesøvnen (bare mygg og sandfluer). Vi planlegger å seile videre klokken 04 i morgen tidlig.