Good sailing

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 10 Feb 2009 14:59
14:09.000N 062:50.000E

A bit too windy afternoon yesterday. Today, calmer again. Fantastic sailing. Flying along in 6-7 knots most of the time. Trying to empty stock of bad canned food, which means melas have not been the greatest the last few days. Yesterday; tinned meatballs from Spain (expired about a year ago). Tasted OK, but not good for tummy. Today, tinned chicken noodle soup. Horrible!. Yachts in front of us have already started going trough the transit corridor in the gulf of Aden, which is now patrolled by lots of warships. As we understand, there have been attempted pirate attacks daily, but none of yachts. Coallision forces are sending boats and helicopter when as soon as suscpicious approach is reported. We'll meet up with a group of yachts in Oman and go trough in groups of 4-5 yachts. Birthday party onboard tomorrow. Should have made a cake, but out of eggs!

Blåsete ettermiddag i går, men superfin natt, og enda bedre dag i dag. Vi har nesten flatt hav, og fin bris. Flys avgårde i stort sett 6-7 knop. Jobber oss igjennom lageret med dårlig boksmat. Etter to dager med spanske kjøttboller på boks, som gikk ut på dato for et år siden, har magene protestert litt. Smaken var ikke så ille. Suppe med kylling og nudler fra Panama til middag i dag. Skrekkelig. Bursdagsfeiring ombord i morgen, så da må vi ha litt ordentlig mat. Skulle bakt en kake, men har ingen egg igjen. Flere av seilbåtene på SSB nettet er nå startet seilingen gjennom transit korridoren i Adenbukta. Det meldes om kraftig skipstrafikk og masser av militære fartøy som patruljerer området for å beskytte skipstrafikken for piratangrep. De sier det melde som forøsk på angrep og mistenkelig fartøy dalglig (ingen på seilbåter), men koallisjonsstyrkene er raske med å sende assistanse via båt og helikopter. Vi skal møte en gruppe båter i Oman, og gå gjennom Adenbukta i grupper på 4-5 seilbåter.