Safe at anchor

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 30 Oct 2008 08:50
06:18.934N 099:50.534E

We've arrived Bass Harbour, Langkawi. The last 24 hours were better than the first 24, but still had lots of thunderstorms and wind on the nose. No need to keep you bored with details of a terrible sail. Now, we're here and nothing broke underway (except our new norwegian flag which blew to pieces). Met hundreds of fishing vessels on our trip, but only one yacht (which had given up sailing north and was drifting south with no sails).

In the anchorage here are both Eos and Adriatica. Very nice to meet up with them again.

We'll recover and relax here at Langkawi for a few days before slowly moving towards Thailand.

Vi ligger trygt ankret her i havnen Bass på Langkawi. Det siste døgnet var bedre enn de første 24 timene, men tordenbyger, bølger og motvind holdt ut til siste slutt. Vi skal ikke kjede dere med detaljer fra en ubehagelig seilas (hvor vår stakkars gamle motor har måttet slite som aldri før). Nå er vi ihvertfall her, og ingenting essensielt gikk istykker underveis (bortsett fra vårt splitter nye norske flagg som blåste i filler). I tillegg har nok optimismen for å krysse opp rødehavet fått seg en liten knekk. En flybillett hjem frister av og til, særlig i dag (men enda mer i går).

Vi møtte masse store fartøy og hundrevis av fiskebåter på vei opp hit, men kun en seilbåt (som hadde gitt opp å kjempe seg nordover, og istedet lå og drev sydover uten seil). Her inne har vi imidlertid truffet igjen flere kjente, bla Eos og Adriatica. Hyggelig å møte på dem igjen.

Nå trenger vi et par dager på å få orden i båten igjen, og tørke alt som er vått (jepp, vinduene lekker ennå), før vi seiler sakte mot Thailand. Alt vel: E&J