14:10.000N 60:41.000W

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Mon 18 Dec 2006 11:02
18.12.06 kl 10:40 UTC
 
Land i sikte.
Det er nettop blitt lyst, og vi ser St.Lucia. Det har vært spenning til siste slutt. Vi hadde kanskje århundrets dårligste seildag i går. Dagen startet med en rekke squalls, og etterhvert kom vi inn i et område med styrtregn og null vind. Der lå vi omtrent hele dagen, helt til vi ga opp og startet motor i 19 tiden. Vi hørte på VHF at det var strålende forhold, sol og 15 knops vind, både syd og nord for oss...
 
Vi prøvde oss med seil et par ganger ila kvelden, men endte til slutt opp med å starte natten for motor. Jeg er på radionett hver kveld klokka 9, og da jeg var på radioen i går kveld, kjente jeg at det luktet svidd. INgen andre kjente noe, så jeg tenkte ikke så mye på det -før jeg igjen skulle på radio for å melde ETA.
 
 Vi har ikke fått til å lade batteriene for motor i det hele tatt, spenningen blir altfor høy så fort dynamoen kobles inn. Vi har derfor kjørt motor med slepegenerator ute for å lade. Det blir imidlertid ikke mye lading på 5 knop fordi motoren også bruker en del. Antakelig har spenningen vært for lav for radioen... Det luktet mer og mer svidd, og det var røyk i båten ---det var bekmørkt, så Jørn gikk rundt med lommelykt og prøvde å finne kilden til lukt og røyk. Han oppdaget at radioen var kjempevarm selv om den var slått av. Da han kuttet strømforsyningen til radioen, steg heldigvis spenningen på batteriene. Puh, lettelse.. Men så oppdaget vi at temperaturen på motoren steg raskt. Ferskvannspumpa var stoppet.....Vi stoppet motor, heiste seil og fikk gitt bedkjed til båter i nærheten om at vi hadde røykutvikling og motortrøbbel (visste ikke helt om problemene hang sammen). Det var greit å vite at det var noen i nærheten. Jeg stengte gassbeholderen, fant frem alle redningsvester, lommelykter og ekstra VHF og hadde det klart bare i tilfelle..
 
 Etter litt feilsøking fant Jørn en brukket ledning inn til ferskvannspumpa. Han fikk loddet denne, og nå tror vi at motoren skal være kjørbar  (vi antar at røyken kun hadde med radioen å gjøre, vi får se på det når vi kommer i land). Mens vi holdt på å ordne å fikse, kom vinden tilbake, og vi har hatt strålende seilføre i hele natt.
 
Nå regner vi med at det er plankekjøring inn til mål (bank i bordet).
 
Nytt fra St.Lucia kan dere etterhver lese på "Siste nytt".
 
Silene ut..