Great sailing!

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 23 Jun 2009 18:24
45:05.100N 007:44.150W

Another nice day on the fjord. 15 knot from ESE, give us wind from the side and a speed of 6,5 knots. The sea has build up a bit, but with the sails reefed down is it still comfortable. Hope this will last and give us a bit more time in the channel. Started reading about the English channel today, looks like we need to get the timing and the weather right to get a pleasant ride through. I still hope to make it to Kiel before Ole need to go back home. Not much happening today, got one wave into the galley. Generally just relaxing, eating and sleeping. All well.

Fin seiling i dag, vinden har tatt seg litt opp slik at vi klarer å holde høyere fart. Har nå 15 knop fra øst og seiler med rev i seilene. Det er veldig behagelig seiling og klarer å holde 6.5 knop. Har lest om den engelske kanal i dag, ser ut som om vi burde planlegge litt for å få en fin tur gjennom. Håper å kunne ta hele i ett. Kommer an på været, foerløpig ser det ganske bra ut. Har ikke skjedd så mye spennende i dag. Fikk en bølge ned i bysse, ellers går det i avslapping, spising og soving. Vi hat det bra.