Marsa Abu Imama

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 21 Mar 2009 19:20
21:29.608N 036:57.676E

We arrived marsa Abu Imama at about 13 today, after a very nice sail from Suakin. motored most of the night, but this is the Red Sea, so the hours of sailing yesterday and today have really been a bonus. Found the reef opening easy enough, but getting the anchor to hold was a nightmare. We made it trough 9 tries before giving up -just dropped in 18 m coral and let out plenty of chain. At one stage it actually felt like we would have been safer staying out at sea. However, very tired and there is about 20 knots of wind from north, so not too nice out there now. Very, very happy that we made here today.

Ankom marsa Abu Imama i ett-tiden i dag. Hadde superfin seilas fra Suakin. Måtte kjøre motor en del timer i natt, men dette er jo tross alt Rødehavet, og alle timene vi fikk seilt i går og i dag, må vel sies å være en fin bonus. Fant revåpningen til ankringen lett nok, men å få ankeret til å sitte var en annen historie. Etter 9 slitsomme forsøk, ga vi opp. Vi droppet dermed i 18 m korall og slapp ut masse kjetting. Håper det holder oss på plass. En liten stund føltes det som om vi ville vært tryggere til havs.... På den andre siden blåser det godt nå, og det hadde ikke vært mye hyggelig å krysse foul bay i dette været. Vi er utrolig glade for at vi sto på i går og kom oss så langt som dette.