Drifting along

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 27 Jul 2008 06:05
11:51.753S 128:42.792E

Vi har hatt en rolig og behagelig natt til havs. Vinden er svak, og vi har måttet ty til motorkraft innimellom, men stort sett går vi fremover for seil (dog ikke fort, innimellom med 1 knop -en uheldiggris på krykker med dårlige armer, kan gå fortere). Det er veldig behagelig her ute, så vi klager overhodet ikke.Et nytt prosjekt med spiring av mung beans (aner ikke hva det er på norsk, små grønne bønner, som visstnok kan spire) pågår ombord. Spirene kan spises som alternativ til salat når det er mangel på ferskvarer. Jeg har forsøkt litt ulike bokser og teknikker. Det som ser ut til å funke best er en firkantet gjennomsiktig boks (fra take away kinamat). Jeg har stukket masse hull i lokket med nål, og to ganger om dagen fylles boksen med vann som dreneres gjennom hullene i lokket. I morgen kan vi kanskje ha en testsmak. Ellers intet nytt. Alt vel.

What a comfortable sail. The winds are very light, and sometimes we have to help with the engine for a little while, but mostly we move along slowly using sails only. At times we're doing only 1 knot (a poor man on cruches could walk faster than that). However, this is nice -we're not complaining. I've started a project on growind mung beans onboard. I have no ideas how to grow them, so a few different methods have been tested. Cotton wool was definetly not a good idea. So now, a plastic box from chinese take-away food seems to to best in the experiment. I punched the lid with needle to make small holes and twice a day I water the beans and drain the water trough the holes in the lid. Seems to be working, can maybe have a test-taste tomorrow. All well onboard.