Moving along

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 29 Jul 2008 02:56
10:55.861S 125:30.140E

Vi har behagelige dager her på havet. Jørn har fiksa den brukte watermakeren vi kjøpte i Darwin, så nå kan vi lage ferskvann. Den bruker litt strøm, men vinden var ganske så fraværende i går og i natt, så mens vi kjørte motor, kunne vi likegodt lage litt godt drikkevann. Nettene er ganske spennende, her er fiksebåter og fiskenett som vi helst ikke vil treffe på. Til nå har nettene og båtene vært godt merket med lys (i hvertfall de vi har sett.....), men det skal visstnok være værre når vi kommer nærmere Timor (flere båter og nett, og ingen navigasjonslys). I formiddag har vinden tatt seg litt opp (til laber bris....), og vi har fått opp spinnakeren igjen. Det går såpass sakte at vi antakelig ikke kommer frem i morgen heller. Bønnespirene var en suksess, og jeg har nå laget et lite to-etasjers drivhus for litt større produksjon. Ellers skjer det lite. Det tynner seg ut i rekkene, de fleste har kjørt mer motor, og fortere enn oss. De ligger dermed langt foran, men her ligger en gjeng med fattigluser og tusler bak her.

We're having nice and comfortable days at sea. Jorn used played with his new (second hand watermaker) for a few days, and now it is working -giving very good drinking water. The watermaker requires a bit of power, but as the wind was absent all day yesterday and last night, we could as well make some water when we were running the engine. This morning, the wind has picked up, and we're now happily flying our spinnaker again At times very slow, but still sailing. Mung bean sprouts tasted so good that I've started growing a bunch more already. Nights are exciting as there are fishing vessels, nets and fish traps out here. They can be difficult to spot, so we're keeping a good lookout. So far they have all been lit (we think, maybe there have been some we didn't see). Apparently, it will get worse coming closer to Timor, as there are more boats, nets and traps -with no lights. Luckily, most of the fleet is ahead of us (as they carry more fuel, and obviously more money to spend on fuel). Whenever they see something they'll let us know. All well