Not the greatest fun

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 29 Oct 2008 10:20
04:55.790N 099:57.790E

Left Klang channel early yesterday morning. Wind and current against us, very slow progress. During the night we got hit by bad thunderstorm with 35 knots of wind and heavy rain. Big seas. Saw this morning that we could not make it to Penang and decided to turn around and seek shelter in Lumut. Redecided when we saw the size of the breakers in the entrance (current against swell). Decided to keep going after all, and within few hours, wind and sea calmed. We're still to late to anchor before dark, so have to keep going to Langkawi. Crossing fingers that conditions will keep fair.

Det skulle visst ikke være så enkelt å komme seg opp Malacca stredet. Vi dro fra Klang kanalen tidlig i går morges, med håp om å rekke Penang i dag. Forholdene var ikke de beste, med strøm og vind midt i mot gikk det sakte. Vi ble overrumplet av en kraftig tordenbyge som varte halve natten. Med 35 knops vind halve natten ble sjøen enda værre, og da morgenen kom hadde vi ikke engang tilbakelagt halvparten av planlagt distanse. Vi bestemte oss for å snu og søke ly i Lumut, men ombestemte oss da vi så bølgene i innseilingen (strøm mot bølger). Dermed var det bare å fortsette. Heldigvis ble det litt lettere vind og dagen i dag har ikke vært så ille. Vi går mot en ny natt her ute siden vi ikke kunne rekke frem til Penang. Nå krysser vi fingrene for en bedre natt i natt (selv om de svarte skyene i horisonten skaper en viss bekymring), så vi kan komme oss til Langkawi i løpet av morgendagen. Alt vel.