Windy in paradise

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 6 Aug 2008 09:20
10:27.229S 123:21.869E

We came down here to this nice anchorage on the north side of Roti island two days ago, after a very rough and wet trip from Kupang -in 30 knots of head wind. It is a beautiful, big bay with nice and clear water. The only problem is the wind, with 30 knots screaming past the boat day and night it is hard to feel relaxed.
Yesterday we went ashore with good help from the boats with bigger dinghies and stronger outboards. Blue Moon, Galiano, us, Helen Kate, Street Legal, Blue Marlin and Antares all went for a visit to the village on the beach. It seems like they collect seagrass which they export to America. The villagers were welcoming and nice, even though our indonesian skills are more than poor.The kids loved having their photos taken and fell in love with little blond Marrain of Antares. In the evening we had a birthday celebration for Caroline onboard Blue Marlin -16 people.
Today, the wind has pretty much confined us to the boat, which is fine. We've done some small projects, and with the windgenerator running like cracy, we've more than enough power to run the watermaker. Tomorrow morning, we'll leave and head north towards Flores, where there is supposed to be less wind, lots of nice anchorages, pretty scenery and good snorkeling.

Vi kom hit til denne vakre ankringsplassen på nordsiden av øya Roti for to dager siden -etter en blåsete og våt seilas fra Kupang, i 30 knops motvind. Det er en vakker, stor bukt med klart vann. Jørn har, første gang på lenge, kunnet dykke på ankeret og vasket bort groe under båten. Det eneste problemet, er at det blåser hatter og kaniner. Med 30 knop hylende i riggen både natt og dag, er det vankelig å slappe av. På grunn av revet som stikker langt ut fra land, er det lang vei inn til stranden. I går klarte vi likevel å komme oss i land -med god hjelp fra dem med større joller og kraftigere utenbordsmotorer. Blue Moon, Galiano, oss, Helen Kate, Street Legal, Blue Marlin og Antares dro alle på besøk til den lille landsbyen inne på stranda. Der sankes og tørkes sjøgress for eksport til bla USA. De lokale var vennlige og smilende, og så ut til å sette pris på besøk, selv om våre indonesiske språk kunnskaper begrenser seg til "takk". Vi må lære oss et par flere ord. Ungene i landsbyen poserte gjerne for kamera, og de falt helt for lille, blonde Marrain fra Antares. I går kveld hadde vi en lite gebursdagsfeiring for Caroline (på Blue Moon). Festen var ombord i Blue Marlin, som definitivt har den største cocpiten her og lett kunne huse 16 personer. I dag, igjen, har vinden gjord at vi har holdt oss i båten. Vi har fått unna et par småprosjekter, og med massevis av strøm fra vindgeneratoren har vi kunnet lage litt drikkevann. I morgen setter vi kursen nordover til Flores, der det skal være mindre vind, massevis av ankringsmuligheter, spektakulær natur og god snorkling. Vi drar i følge med et par andre båter.