On the hard

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 4 Jan 2009 07:44
08:10.2N 098:20.5E

New years eve did not turn out as a major festivitas for "Silene" and her crew. We tried to be social, by sailing to Nai Harn, although we were a bit put down knowing that we then would have a long, long way to fight wind and current the next day. The gound swell in Nai Harn, however, was so bad, we decided to turn around and go back -meaning it would be just the two of us for the party.... but we would have an easier sail next day. So, we watched several fantastic fire works with a godd 36o degrees view from the cocpit in Ao chalong, wishing each other a happy new year. Coming up towards Royal Phuket marina we had to fight the winds and current, but due to our turnaround, the distance was not to long. We anchored outside this fantastic little island while waiting for next days high tide to get into the marina. A pilot had to guide us trhough the very shallow channels coming in here, and even on high tide, we had 0.0 under the keel. Hopefully we'll manage to get out again without scraping off all of our new antifouling. We've been working hard, and have only two more coats of paint to put on. We had a bit of an issue getting the staff to move the cradles on a sunday so that we could paint under them, but is seems to be sorted now (I can hear they're starting the travel lift). We'll put on the last coat around midnight tonight, and then we'll be ready to get back into the water tomorrow if all goes well.
Jørn still had problems with left lower jaw, which is so swollen it looks like he's hiding a tennis ball in there. We had to hich-hike to the hospital between coats of paint this morning to have him checked. Apparently, the surgery site is badly infected, but with antibiotics he should recover soon. We only have a few days left here in Thailand before our visas expire, so we'll have to get ready very soon. As always there's lots of things to do, but we should get stocked up and have everything ready within a few days.

Nyttårsaften ble ingen storfest ombord, men heller en hyggelig kveld for to. Ankringen i Nai Harn rullet fryktelig og vi bestemte oss for å dra tilbake til ankringene rett vest for Ao Chalong, selv om det ville bety at vi ikke kom frem før i skumringen, og det ville være for sent å dra i land. Med fantastiske 360 graders utsikt, hadde vi full oversikt over praktfulle fyrverkerier fra cocpit. Seilasen nordover neste dag, ble også en mye lettere affære ettersom vi allerede hadde unnagjordt halve distansen ved å snu kvelden før. Vi ankret utenfor en idyllisk liten øy, der vi kunne nyte billig thai-mat helt i strandkanten mens solen gikk ned etter det nye årets første dag. Kanalen inn til marinaen var grunn og vi kunne ikke komme inn før neste ettermiddag, så vi brukte dagen der ute på å finne frem maling og utstyr til båtpussen. En marinabåt kjørte foran for å vise vei inn, og selv på høyvann viste dybdemåleren 0.0 meter under kjølen. Vi krysser nå fingrene for at vi kan komme oss ut igjen uten å skrape av alt bunnstoffet på vei ut. Så nå står vi altså på land og stoffer. Er egentlig snart ferdige, men sliter med å få disse thai-mennene til å forstå at vi må flytte støttene for å få malt under dem. Jørn har fått infeksjon i det ene operasjonssåret inni munnen og ser ganske ille ut (den ene underkjeven ser ut som om den gjemmer en tennisball). Vi haiket til sykehuset mellom malingsstrøkene i morges, så tannlegen kunne sjekke det. Det var heldigvis åpning i såret enda så da slapp han å kutte det opp igjen. Han har fått antiobiotika og burde være bra om noen dager. Skal tilbake på sykehuset på fredag for å sjekke. Båten ser bra ut!. Vi går på vann igjen allerede i morgen om alt går etter planen. Siden visumene våre går ut om kun kort tid, skal det holde hardt for å få ombord alt vi trenger av gass, diesel, bensin, mat og drikke (pluss, pluss), samt sjekke styring, rigg og motor -som vanlig....... Vi får gjøre vårt beste.