Magaluf, Mallorca

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 23 May 2009 17:58
39:30.850N 002:32.550E

Arrived late afternoon, in our foul weather gear and wollies, realizing that this is a summer-party place and nobody wears anything but bikinis. They were all looking funny at us -from their fly-bridges in these huge maga yachts. The anchorage was packed and we tried desperately to get the anchor to hold - in super soft sand- between all the boats. After five attempts, a bit of screaming and a few tears (we are a bit tired by now), we finally put our Fortress (anchor that holds excellentt in soft sand/mud) out, and it held!!! By the time we got the anchors set, nearly all the boats had left. Must be a typical day anchorage. Hopefully it will be safe enough for the night as well. There are heaps of marinas here, but all expensive, we need to ask around and hopefully find something we can afford while having the hydraulic gear fixed. However, tomorrow is Sunday (guess a mechanic are not very easy to find on Sundays), so we may take a day off.....

Ankom sent i ettermiddag. Hadde sett oss ut en ankring rett nord for Magaluf, i håp om å få litt beskyttelse fra havdønningene utpå. Det er kaldere på havet enn ved land, og da vi ankom i seiltøy og ull, gikk det opp for oss at vi var de eneste i mils omkrets med mer enn bikini på.... Fra flybridger på de 30 talls megayachtene som lå ankret (der vi trodde vi skulle være helt alene), kikket de på oss som om vi kom fra Mars. Vi gjorde flere tapre forsøk på å få ankeret til å sitte i den myke sanden, men alt var fånyttes. Etter fem mislykkede forsøk, litt skriking og et par tårer, fikk vi rotet frem Fortress ankeret. Vi hang dette på kjetting foran Bruce ankeret vi vanligvis bruker -og det holdt. Takk og pris. Vi er ganske så slitne og luntene er korte. Innen vi var ferdige med ankringsprosjektet, så vi at nesten alle allerede hadde forlatt ankringen. Sikkert like greit, men vi lurte jo litt på om det er fordi det ikke er spesielt bra å ligge her om natta (men de er nok helst på dagsturer mange av disse båtene)... Det er masse marinaer i området, men de koster en liten bondegård, og vi må sjekke litt rundt for å se om det finnes en ve har råd til å ligge ie et par dager mens vi får fikset hydraulikkpumpa. Men i morgen er det Søndag. Sikkert ikke så mye som kan ordnes da, så da kan vi jo kanskje ta oss en hviledag.