Change of plans

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 21 May 2009 16:59
38:38.440N 007:17.910E

We changed our minds as we got closer to Sardinia this morning and decided to keep going west. The last few days have been remarkebly calm, but as the wind came this morning we saw a chance to get some downwind sailing again. It has been a lovely day, although the area between Sardinia and Sicily is very, very busy. Ships everywhere. Unfortunately this coming night may be very rough, but we're hoping for the best (read: 12-18 knots SE, forecast is 25-27 knots SE). Our present plan is to arrive Mallorca before dark on the 23. of May.

Vi har endret planer igjen. Vi passerte sydspissen av Sardinia tidlig i morges, men bestemte oss for å fortsette vestover. De siste dagene har det vært superstille. Flatt hav. Litt spinnakerseiling innimellom, ellers motorkjøring. Vi har nytt synet av flokker med hvaler, delfiner, tunfisk og skilpadder. I morges kom vinden -fra SE (= medvind). Det har vært fantastisk seiling i dag, selv om det å seile mellom Sardinia og Sicilia kan sammenliknes med å krype på alle fire gjennom Sinsenkrysset i rushtrafikken. Vinden blåser passe kraftig, og sjøen er behagelig. Desverre sier meldingene at det skal bli veldig tøffe forhold i natt. Vi er forberedte, men håper vi slipper unna. Ny plan er å ankomme Mallorca før det blir mørkt på lørdag.