Ko Lanta

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 8 Nov 2008 10:06
07:31.990N 099.06.980E

We had a very short day yesterday as wind picked up again from NW early. We decided to anchor in Bulan channel and try again today instead. Off course, as soon as we were anchored, wind eased off, so we would have made it, but then it was too late. Instead we spent the day looking for caves on the islands (found none, only a non-v
welcoming monkey ashor), reading books and watching a movie. By sunset we were surrounded by crowded, colourful fishing boats at anchor. Looked like a big party with all the lights at night. Woke up this morning -and they were all gone. We did not even hear them leave.

Had a better day today as winds were more NNE so we could motorsail at good speed. Just anchored off Ko Lanta. Very nice and calm. We'll move on tomorrow morning if winds are good.

Det ble et veldig kort strekk på oss i går. Vinden tok seg opp igjen fra nordvest tidlig, så vi bestemte oss for å ankre og prøve igjen i dag istedet. Som seg hør og bør, døde vinden helt så fort vi hadde ankret, så vi kunne ha klart å komme oss nordover for motor, men men. Vi bestemte oss for å lete etter huler/grotter på øyene istedet. Vi fant null grotter, bare et par apekatter som ihvertfall ikke var interessert i besøk. De sto på steiner i vannkanten og lagde et vanvittig spetakkel så fort vi nærmet oss i jolla. Resten av dagen gikk med til småprosjekter, litt bøker og film.

Innen solen gikk ned var vi omringet av et stort antall fargerike fiskebåter med masse folk ombord. Det var som om vi hadde havnet midt i en stor fest, med masse lys, prating og latter i mørket. Da vi våknet i morges var vi mutters alene. Vi hadde ikke angang hørt dem forlate ankringen, så det må ha vært en god natt :)

I dag var vinden mer fra nord-nordøst og det gjorde at vi kunne motorseile med god fart. Vi ankret akkurat på østsiden av øya Ko Lanta. Her er stille og fint. Om vinden er OK fortsetter vi i morgen tidlig. Alt vel :)