Sea weed day

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 12 Mar 2009 16:10
15:59.000N 039:26E

Had strong winds again last night, luckily from SE. Good speed but not very comfortable. Wind died again this mornging and came back from N. Motored trough light N winds all day until wind came back from SE this afternoon. Behind some islands now, in a nice breeze -enjoying the sail. Have to dodge lots of reefs and islands during the night, so crossing fingers that conditions will stay like this. Big patches sof sea weed floating around out here, and Jorn had to go in the water twice today to get it out of the propeller and off the keel and the rudder. Won't make it to the anchorage by sunset tomorrow, so will have to stay out for yet another night. All good.

Vi fikk kraftig vind igjen i går natt, heldigvis fra SE. Det gikk godt unna, men var ikke særlig behagelig seiling. Sjøen bygget seg fort opp. Vinden døde ut igjen i morges og kom tilbake fra N. Vi har motorseilt gjennom svake nordlige vinder hele dagen -til den snudde rundt på SE igjen i ettermiddag. Har fin bris fra SE nå og er i le for sjø bak noen øyer, så perfekte forhold enn så lenge. Må seile gjennom litt uren farevann i mørket de neste timene, så vi håper været holder seg som det er nå. Store flak av tang og tare flyter rundt her ute, og Jørn har vært i vannet to ganger i dag for å frigjøre propell, ror og kjøl fra kilovis med tang. Kommer ikke til å rekke inn i morgen heller, så det blir nok en natt her ute. Alt vel..