A good run to Elisabeth Bay

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 28 Jun 2008 05:09
11.54.389S 136:33.983E

We are safely anchored in Elisabeth Bay after a good crossing, worth waiting for. The last 48 hours, we've had steady 20 knots from the SE and about 2-2.5 m, more or less, following seas. With 320 nm within 52 hours, our average speed was 6 knots. We've even managed to sleep and eat quite well. Had a nice "happy crossing welcome party" all morning with about 30 small dophins dancing around the boat for hours. Blue Moon is about to arrive in a few hours. Tomorrow we'll go trough the hole in the wall, which is a scenic, very narrow passage -in which current can run up to 9 knots (better get the tides right). As you can imagine, my choice would be to go around (even if that would mean a lot of extra miles), but the skipper has decided that this is something we have to do......

Vi er ligger trygt ankret i Elisabeth Bay, en godt beskyttet og vakker bukt litt nord for Gove. Vi har hatt en veldig fin krysning, vel verdt å vente på. De siste 48 timene hadde vi jevnt 20 knops vind fra SE med 2-2,5 meters bølger. Med utseilte 320 mil på 52 timer hadde vi et godt gjennomsnitt på 6 knop. Ikke ille for en gammel svensk dame. En stor flokk delfiner danset rundt baugen i timesvis i morges -som om for å gratulere oss med en fin krysning og ønske oss velkommen til den andre siden av gulfen. Vi har sovet og spist godt. Vanligvis tar det er par døgn før vi kommer i rutine på havet, men denne gangen gikk det veldig fint. Blue Moon kommer inn om et par timer. I morgen skal vi gjennom en trang passasje kalt "Hole in the Wall". Her skal være fin natur. Passasjen er trang, og strømmen kan renne med opp til 9 knop gjennom her, så det er om å gjøre å treffe riktig på tidevannet. Det er sikkert ikke vankelig å tenke seg hvem ombord som har ønsket seg denne "attraksjonen". Jeg hadde gladelig seilt mange ekstra mil for å slippe trange sund med tidevann som kan slenge en båt sidelengs gjennom for 9 knop... Skipperen har derimot bestemt at dette må oppleves, så med tidevanntabeller og bøker må vi finne et tidspunkt med lite strøm. Vi er altså klare for båtlivets ekvivalens av å tre en nål......