Sailing

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 30 May 2009 15:35
38:41.759N 001:50.570E

It took almost all night to get the engine going. At 02 am this morning,m it finally seemed like everything was working OK, but we decided to get a few hours sleep and sail with first daylight. there was no wind during the night, and we were afraid to bee needing a tow if the engine didn't work properly -and we couldn't sail. Just as well! We left our mooring at 6, motored for half an hour and discovered that the gear was leaking more oil than ever. We'd only tested the reverse last night, and now we realized it was leaking when running forward. As there was no wind, we drifted around for 4-5 hours while Jorn tried to seal the leak (the gear itself, which was leaking before was now OK, but the connection was leaking). He did manage to get it fixed, and it doesn't seem to be leaking enywhere at the moment. We also got wind and had a very nice day with spinnaker (until Jorn fell asleep and knocked his head in the steering wheel) -and now full main and genoa. Just passing Ibiza at the moment.

Det tok nesten hele natten å få girsystem og motor i funksjon igjen. Jørn var ikke ferdig med å skru før klokken var 2 i natt, og vi bestemte oss for 3 timer på øyet før vi satte seil. Det var helt vindstille i natt, og uten mulighet for å seile, ville vi være ille ute hvis motor/gir skulle svikte. Det er lettere å få hjelp i daglys. Det skulle vise seg å være en klok beslutning. Vi slapp moringsbøya klokken 6, og hadde ikke kjørt mer en 30 minutter før vi oppdaget at giret lakk hydraulikkolje som aldri før. Uten vind ble vi liggende å drive de 4-5 timene det tok Jørn å finne lekkasjen og få laget en pakning. Vi trenger en orginalpakning, men den han har laget nå, holder forhåpentligvis en stund. Selve giret (som lakk tidligere) ser ut til å være i orden nå -det var en av koplingene til giret som lakk i dag. Da vi testet i natt, kjørte vi bare revers, og det var koplingen forover som var lekk.... Så fort motoren var på stell, kom også vinden og vi har hatt flott seiling i dag. Først med spinnker, til Jørn sovnet og skalla hodet i roret (ingen skade, knakk nesten solbrillene), deretter med full stor og genoa. Passerer Ibiza nå i kveld. Alt vel.