Paperwork-pain

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 21 Sep 2008 03:42
At the moment we're sick of Indonesia. It has been a great adventure, but now we can't get out of herefast enough. Unfortenately, we can't go anywhere. First we were waiting 12 days for our passports to come back after our visas got extended Don't ask why our how, but we ended up paying twice as much and wait twice as long to get the visas, compared to cruisers around -the indonesian way, it seems. Now our paperwork is stuck somewhere between harbourmasters office and some other office, and we've been waiting and waiting. Every time, they're saying it is ok now..... And next thing, they come asking for more copies from the boat. So still waiting........ Actually, our paper just arrived, and we took off straight away. Maybe not our best planned departure, we're three hours late for the current up Lombok strait. If we're lucky it will be fine. Otherwise it may be a battle against strong currents. To get anywhere we have to hug the E Bali coast very close, and considering the size of the brealers just inside here, it is quite scary. If we can't make it to the anchorage in daylight we'll have to go offshore and give the rest of Bali a miss. Will then go to Bawean island 150 miles north. Should be there sometime tomorrow.

Vi er lei av Indonesia -eller rettere sagt det seiling her innebærer av papirarbeid og interaksjon med korrupte offisielle tjenestemenn (som vi ofte ikke får lov til å håndtere selv, og derfor ¨må betale upålitelige agenter for å utføre). Indonesia har absolutt vært et eventyr. Stort sett et bra et, men nå er det på høy tid å komme seg videre -til en land der det finnes regler, som gjelder for alle, uansett tid og sted (finnes det??). Vi har ventet i 12 dager på å få tilbake passene våre etter at de ble sendt avgårde for fornyelse av våre indonesiske visum. Ikke vet vi hvordan, men det ser ut til at vi endte opp med å betale dobbelt så mye, og vente dobbelt så lenge som alle andre rundt oss, før viumene ble utstedt. Passene kom tilbake i går kveld, og vi trodde da vi hadde grønt lys for å seile. Men desverre har vi masse mer papirarbeid, og noe hadde satt seg fast en plass mellom havnemesterens kontor, og et annet kontor (som egentlig ikke hadde noe med våre papirer å gjøre i det hele tatt). Nå har vi ventet og ventet. Jørn har prøvd tålmodig og høflig rutinen -og sint og uhøflig rutinen. Ingenting ser ut til å få fart i sakene, så nå sitter vi i båten, klare til å dra -og venter.Alle sier at alt er i orden, og papirene kommer snart, men vi har hørt det lenge nå.......... Nå kom faktisk papirene, og vi lettet anker med det samme. Antakelig ikke den best plenlagte avreisen herfra, siden forsinkelsen har gjort at vi bommer gnakse kraftig på dagslys og strøm opp Lombok stredet. Om vi har litt flaks, går det smertefritt. Ellers kan det bli en kamp å komme seg nordover mot strømmen. Vi må snike oss nordover tett inntil kysten, og det er ganske så skummelt når man ser havdønningene som bryter rett på innsiden av oss. Vel, det er eneste måte å gjøre det på, så like godt å få det overstått. Om vi ikke klarer å komme inn til neste ankring før det blir mørk, må vi dra til havs og hoppe over resten av Bali. Vi vil da gå 150 mil til neste øy, som heter Bawean. Vi burde være der ila morgendagen. Det skal være veldig fint der. Det er godt å være underveis igjen.