Making progress

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 2 Apr 2009 17:40
24:35.000N 035:31.000E

We made very good progress last night and put Foul Bay behind us. Weather was too good to stop during the day today, and we could not reach the next good anchorage before dark, so we've decided to carry on trough to Hurghada if we can make it. We still have 200 nautical miles to go and weather may pick up during the night (very conflicting weather forecasts for the next 48 hours). Quess we'll have to take whatever comes and make the best of it. All well.

Vi hadde en fin natt og la spøkelset Foul Bay bak oss. En liten milepæl!!! I dag har forholdene vært veldig gode for å komme seg nordover (svak vind fra NE, motorseiler i 5-6 knop) -så gode at vi ikke følte vi kunne stoppe (det spiller jo også litt inn at releet til ankervinsjen er smeltet og deler av det ligger til herding etter nødreparasjoner -som vi håper skal gjøre susen siden ankeret nå verken kan kjøres ned eller opp). Vi rekker ikke neste gode ankring før det blir mørkt, så da blir det å fortsette mot Hurghada. Værmeldingene er ikke optimale, det er muligheter for litt tøffe forhold, men værmeldinger fra ulike kilder melder om ulike forhold, så vi håper på det beste. Det eneste vi kan gjøre er å stå på og ta det som kommer. Vi har 200 mil igjen til Hurghada, og burde klare å komme oss dit (eller ihvertfall en plass i nærheten) ila lørdagen. Alt vel ombord. Har hatt lasagne til middag -med lasagneplater som har vært med helt fra Bergen.