Good progress

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Fri 16 Jan 2009 10:23
06:28670N 090:40.900

Still stronger winds than we ordered, but at least the sky is clearer today and visibility is good. Had a scare this morning as a big cargo vessel turned up in front of us only 3 miles away, heading straight for us. In less than 10 minutes after being spotted, he passed north of us with the unnerving distance of 0.3 nm. In the foggy conditions I could not have seen him any earlier. Good news is that with the AIS it took us only a minute to confirm his course and speed, and with wich distance he would pass us. As there seem to be lot more shipping south of us, we've altered course a bit, and will be staying north for a few more days, before deciding how to approach the task of getting around the bottom of Sri-Lanka. The yachts passing there now are taking a bad beating. Hopefully, it will ease off before we get there in about 6-7 days. Anyhow, we're doing good.

Fremdeles mye vind og bølger her ute, men det går fint. Vi drømmer om flatt hav og flau bris :) Fikk en liten støkk i morges, da et digert containerskip dukket opp i tåka, 3 mil rett foran baugen vår -med kurs mot oss. Det tok i underkant av 10 minutter fra første gang jeg så han, og til han dundret forbi et par hundre meter på siden av oss. Den gode nyheten er, at med AIS tok det oss kun et minutt å fastslå skipets kurs, fart og i hvilken avstand han ville passeres oss med. Det er greit å holde god utkikk likevel. Siden det har vært mye skipstrafikk rett syd for oss i natt, har vi lagt kursen litt om, og bestemt oss for å holde oss her nord et par dager til. Vi får sjekke vær igjen da og avgjøre hvordan vi skal løse utfordringen med å komme oss rundt Sri-Lanka uten for mye vær og vind. De båtene som runder der nå, har veldig tøffe forhold. Vi satser på at det har roet seg når vi kommer dit om 6-7 dager. Alt vel.