At sea again

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 1 Apr 2009 15:44
22:29.000N 036:55.000E

We left our little Sudanese marsa at 05 this morning. Sail-wise this is no joy, but this is, after all, the Red Sea -and probably as good as it gets. Forecasts are now showing high winds again from tomorrow night, so we're not quite sure how far we can get. Our hope was to get to Hurghada in one go. We have some problems with the windlass (electrical anchor winch -actually understatment as it does not work at all), which means that we cannot anchor in any heavy winds -we'll only have one go to get it right... Motoring along with jib and main helping, not going very fast -and not too comfortable, but at least we're moving.

Vi forlot vår lille ørkenresidens klokken fem i morges. Det går fint her ute, men seilmessig her det vel ingen "høydare". Dette er jo tross alt Rødehavet, så det er vel fare for at dette er noe av det beste vi kan få. Vi satser alt på å komme over Foul Bay nå, og kjører motor med storseil og kryssfokk som hjelp. Det er verken en rask eller behagelig affære, men det kunne vært så mye, mye værre. Desverre bestemte vår elektriske ankervinsj seg for å kollapse i morges, og det betyr at vi ikke kan ankre med mindre det blikk stille (den kan ikke kjøres manuelt i det hele tatt -ikke en bra løsning)..... Jørn mener problemet er fiksbart, men ikke her ute! Værmeldingene er særdeles usikre og vi er veldig i tvil om vi skal stå på eller om vi skal legge oss inn en plass i morgen. Vi får nok ta en dag av gangen.