Morning drama

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 18 May 2008 23:02

We're still in Horseshoe bay -and we have seen both rock wallabies and koalas when hiking the last few days.Saturday and Sunday we had visitors on board. Our Mexican friends Marc and Daniela stopped by on their way from Cairna to Brisbane by car. It was great to see them again.

This morning has been quite dramatic. The wind picked up a lot during the morning hours and we woke up to discover that our neighbour boat had dragged anchor and were drifting towards the reef. They have a broken engine (murphy's law... i guess), but managed to get the anchor up and sail away. In 40 knots of wind they tried to re-anchor by sail, but the chain jammed and they couldn' get the anchor out fast enough. They managed to sail off again -and are now giving it a third go. Wish there was anything we could do, but just now we are just hoping that our own anchor will hold on. The wind is supposed to come down during the day, so we'll have to stay alert a few hours more.

Vi ligger enda her på Magnetic Island. De siste dagene har vi sett både latterfugler, koalabjørner og små kenguruer når vi har gått på tur. På lørdag og søndag hadde vi besøk av våre Meksikanske venner Marc og Daniela som var på vei til Brisbane. Vi har ikke truffet dem siden vi var i Sydney, og det kan bli lenge til neste gang, så det var veldig hyggelig med besøk. 17. mai ble feiret ombord med alle oss to og en tacomiddag :)

I morgentimene har det vært litt dramatisk her. En kraftig vindøkning var meldt å komme gjennom området ila natten. Klokken 6 blåste det for mye til å klare å sove, og da jeg sto opp så jeg at nabobåten hadde mistet ankerfestet og var i ferd med å drive mot revet bak oss. Helt i tråd med Muphy's lov haddde de motor som ikke kunne brukes (kaputt), men fikk opp ankeret og satte seil akkurat i tide.

Mens vinden ulte med 40 knop her i bukta, så vi hvordan de forsøkte å komme inn igjen for seil. Da de skulle legge ut ankeret igjen, hang ankerkjettingen seg fast, og de fikk ikke ut nok i den kraftige vinden -og drev mot revet igjen. Med et anker som nå verken gikk opp eller ned, klarte de med nød og neppe å seile seg ut i fritt farevann igjen. Nå som de er klare for et tredje forsøk, har vinden dødd fullstendig her inne, og det ser ut som om det vi bli vanskelig for dem å komme seg inn igjen for seil. Nå er det ihvertfall ikke så ille at ingen kan komme seg i jollene for å hjelpe dem... For en morgen.

xxx E&J