20.05.07 kl 17:00

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Mon 21 May 2007 03:12
10:27.900S 138:40.020W

I går, etter nesten 23 døgn på havet, kom vi frem til bukta Hanavave på Fatu Hiva. Utseilt distanse siden Isabela er 3058 nautiske mil -vårt lengste strekk noensinne. Turen har gått veldig fint, vi har vært stort sett heldige med vær og vind -har vel hatt mer vind enn gjennomsnittet på denne etappen. Ingenting ødelagt!!!! Har lest 13 bøker, og hørt et par lydbøker.

Siste natten på havet var ganske tøff, med mye vind, rotete sjø, ingen måne og kraftige byger i kø på himmelen. Vi måtte bremse godt ned for å ikke komme frem i mørket, og seilte kun med 1-2 kvadratmeter seil ute. Det ble ingen søvn på Jørn, og vi var ganske slitne begge to da vi kom frem til ankringsplassen i 10 tiden i går morges.

I innseilingen ble vi møtt av et stort antall kjempesmå -og supersprettne delfiner. De var litt av et syn, og det samme var ankringsplassen. Vi ligger midt mellom høye fjell, dekket av palmer og annen grønn vegetasjson. Landskapet her er utrolig vakkert, nesten trollsk.

Av alle ankringer, var nok den i går den aller aller værste. Vi fikk tips om å gå lengst inn i bukten, og prøvde å droppe ankeret der et par ganger. Hver gang traff vi stein, og ankeret hadde null hold. Det var kraftige kastevinder som hev båtene i bukta fra side til side. En båt lå på tau, og svinte mye mer enn de andre som lå på kjetting. Det vi ikke så, var at han hadde to tau, og to ankre. I en kraftig rosse var vi uheldige og huket vårt eget anker i et av ankertauene på den andre båten -og satt fast. Jørn hadde et svare strev med å holde Silene fra å blåse inn i siden på båten, mens jeg løp rundt med fendre, klar til å ta i mot et evt smell. Vi plystret og hoiet, men ingen var ombord. Gunnar på norske Helen Kate hørte heldigvis plystringen og så at vi hadde problemer. Så med Invild ombord i den andre båten for å ta imot med fendre der, og med Gunnar i vannet med dykkermaske for å dirigere oss løs fra ankertauet til den andre båten (Farr, dyr båt.....) kom vi fra hele hendelsen med skrekken. Vi var aldri borti den andre, og ankeret hans satt like godt. Gunnar dykket ned og fant en liten sandflekk der vi kunne legge ankeret vårt -og nå er vi godt ankret -buktas beste plass. Resaten av dagen nøt viu utsikten fraq båten og ryddet og vasket -over og under vann -hadde en hel skog under båten.

I dag har vi vært på fjell-/jungeltur på øya sammen med Helen Kate og Blue Moon. Kanonfin natur her; )

Alt vel -Silene