Shaken AND stirred

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 14 Jan 2009 09:21
07:08.000N 095:50.000E

All good onboard, although we've had very fresh contiotions. I can see how this area has earned its reputation of confused seas. We are being tossed around like never before. Kay on "Nabob" announced on VHF earlier today that they felt shaken, not stirred. However, now as the winds have decreased and the seas have not, we feel both shaken and stirred. Last night was eventful. Autopilot decided to break down and we broke the shaft on the towing generator, meaning we were without a windgenerator also, as they're using the same shaft. Jorn has been fixing all night, and the generator can now be used in wind mode, but not in the water (yet, he just had a new idea....). We're ignoring the confused seas and having pizza for dinner today.

Alt vel her på havet, selv om forholdene har vært i friskeste laget med 20-25 knop, opp i 30 i kastene. Det har aldri vært noen hemlighet at sjøen her i Andaman havet kan være veldig ukomfortabel. Dette er herved bekreftet. Vi slenges opp og ned og sideveis. Strømmen er mildt sagt varierende og vi kan ha 2 knops medstrøm i ett øyeblikk, for så å stoppe fullstendig i 3 knops motstrøm i neste øyeblikk. Akkurat nå har vinden roet seg litt. Det er deilig, men siden sjøen fremdeles er like ille, kastes vi, om mulig, enda mer rundt. Ingen klager, da vi har klokketro på at det blir bare velstand (velstand: skyfri himmel, flatt hav og 12-18 knops vind) så fort vi har passert Nicobar øyene i morgen ettermiddag. Vi hadde godt månelys i natt. Autopiloten skaper litt trøbbel, og vi trenger å få tatt av rattet for å åpne den og finne problemet, det får bli en annen dag. Vi brakk akslingen til slepegeneratoren i natt. Dermed var vi uten vindgenerator også, siden de bruker samme aksling. Jørn har filt og saget og hamret og borret i hele natt og nå kan generatoren brukes i vindmodus igjen. Muligens også snart i slepemodus (han har visst fått en ny ide). Dette er dårlig timing med tanke på å kunne få tilsendt deler, så vi får gjøre så godt vi kan uten. Vi ignorer kvalmen som lurer i magen og prøver oss på pizza til middag.