Gioia Tauro, Italy

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 14 May 2009 11:15
38:26.670N 015:54.410E

Just arrived tiny, but nice harbour here along the Italian coast. Good trip, no problems -other than being tired. Strait of Messina was good to us, no dangersous currents encountered. Not sure where we're going after this (either north or west), but weather unstable -expecting a Low coming in later today, so decided to be on the safe side and seek shelter until we know what's going on weather-wise. Can allready see something coming in from W, and wind picked up as soon as we were tied up :) All well.

Er akkurat kommet i havn. En bitteliten, men flott "marina" her langs Italia-kysten. Vi har hatt en fin seilas fra Hellas, ingen problemer annet enn at vi er rimelig trette etter å ha drevet (seilt veeeeldig sakte) rundt i Messinastredet hele natten. Ellers bød ikke stredet på problemer av noen art, ingen tordenbyger, ingen farlige strømmer eller kraftig nordavind. Lett medvind og nullstrøm -bedre kunne det neppe ha vært. Herfra er vi veldig usikre på hvor vi skal. Valget står mellom å gå vestover langs nordsiden av Sicilia og sydsiden av Sardinia, eller om vi skal gå opp mot Napoli og derfra til Sardinias nordside?? Hvem vet hva som er best. Uansett, kommer det et lavtrykk inn i ettermiddag, så vi bestemte oss for å søke ly mens vi forsøker å legge en videre rute. Dermed kan det se ut som vi blir her et par dager. Alt vel.