Squall verden

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Fri 15 Dec 2006 21:04
Skribenten har ikke streik. PC'en har desverre druknet, og lar seg ikke gjennoplive. Vi har en reserve, men vil helst unngå at denne også drukner, så dersom været fortsetter, blir det desverre mindre rapporter fra havet de neste dagene.
 
Natten og dagen i dag har vært preget av utallige squalls (skyer med usannsynlige mengder stytregn, og medfulgt av kraftig vindøkning).Vi seiler derfor ganske forsiktig, og har ikke så mye seil ute. Den ene squallen ser ut til å avløse den andre. Det er ganske spennede, og utrolig vått og klamt om bord....
 
Vi har det fint, men gleder oss til å komme frem. Vi antar det blir mandag kveld eller tirsdag morgen. Litt vanskelig å si siden vi bruker litt tid på å justere farten etter Temptation. De er visst så glad for å ha selskap at de av og til glemmer at de har et helt hav og ta av. Flere ganger har vi hatt situasjoner der de er kommet alt for nær oss (100 meter er ganske tett når man har hele atlanteren) om natten, og vi har et svare strev med å komme unna. I dag har vi ny taktikk, og prøver å legge oss bak. Måtte redusere litt seil, og for at øyeblikk siden ble vi kalt opp.... de hadde sett at vi hadde redusert seil -og nå hadde de også gjort det.... Om du drar til havs for å være alene, se opp for ensomme tyskere. Vi er jo ikke akkurat her for å være alene, så vi klarer oss.... Dagene går ihvertfall...
 
Det er kun et par nattevakter igjen og det er utrolig deilig. Hadde en fin, rolig nattevakt under månelys og stjernehimmel -men det begynner å bli flere uker siden nå :)
 
Vi har nettopp spist middag, og Arild og jeg er på vakt. Krysser fingrene for en fin natt.
 
Alt vel ombord.