Marsa Hamsiat

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Mon 23 Mar 2009 16:39
21:41.190N 36:53.319E

We raced out of bed at 5:30 this morning, to get the dinghy on deck and get everything ready to move (too windy to do any of these things last night). It was flat calm and looked like a good day to move north. Still, after checking weather forecasts, we decided to do only a very short jump. Very strong winds are forecasted for the next few days, and we chose the anchorage described with the best holding. So instead of making the most of the calm today, we've tucked into a new bay only ten miles north. It is a lovely spot -in the middle of the desert! We have a lot better depth and holding here.Surroundings are stunning. A second anchor with chain and rope is ready in the cocpit if winds get too strong for comfort with main anchor only. Went for a nice walk ashore(haven't been ashore in a few days).. Doing a routine check on the engine Jorn found that one of the engine mountings had broken off. We had a spare one, but typically enough, it didn't fit. However, as Nabob is also here, together in the two boats, they've found enough tools and material too make a new one out of the one thet doesn't fit. Always something to do. Don't worry about us getting bored here in the desert.

Vi var oppe tidlig i morges, 5:30, for å pakke jolle og gjøre klart for seilas (det blåste for mye for å gjøre noe som helst i går kveld). Det er vanskelig å beskrive hvor kaldt det var. Å gå barbeint på dekk, føltes som å vasse i snø. Vel, sola varmer heldigvis godt, men vi er definitivt ikke i tropene lengre. Det var blikk stille i morges, og en super mulighet til å forte seg nordover. Etter å ha lastet ned nye værmeldinger bestemte vi oss likevel for å ikke gå lengre enn til nærmeste bukt med gjørmebunn og godt ankerfeste. Det er meldt veldig mye vind de nærmeste dagene, og vi bestemte oss for at vi heller ville ligge trygt i blåsten. Så istedenfor å utnytte stilla som planlagt, gikk vi ti mil til neste bukt og ligger nå ankret på komfortabel dybde, med ankeret godt satt i gjørme. Det er kjempeidyllisk her. Vannet har flotte blå og grønne fargenyanser, og vi er omgitt av ørken på alle kanter (og grunne rev). Gikk en lang tur på land i dag. Så ikke så mye annet enn skjell, sand -og et kamelskjelett, men det var deilig å strekke på beina igjen. Jorn bestemte seg for å stelle litt med motoren i ettermiddag og oppdaget at et av motorfestene var brukket tvers av. Heldigvis hadde vi et i reserve, men som uflaks var, passet dette ikke. Vi er her sammen med Nabob, og tilsammen på båtene, har nå Jorn og Kaj funnet nok materialer og verktøy til at Jørn kan lage et som passer ut av det som ikke passet.... Aktivitet for i morgen. Dere trenger ikke være bekymret for at vi skal kjede oss her i ørkenen (ihvertfall ikke foreløpig). Pizza med kylling, ananas, løk og div til middag (alt fra boks).