Grass not greaner on the other side

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 15 Jan 2009 11:37
06:34.580N 093:06.680E

Doing good out here. Weather still fresher than we wished for. The grass was not greaner on the other side of the Nicobar islands. Still rock'n roll. Good progress sitance-wise. Not nice, but not horrible. According to forecast, this condiotions will last for another four days. After that we'll hopefullt discover how comfortable a ocean passage can be :)

Vi har det fint. Det er fremdeles mye friskere vær enn vi hadde håpet på. Gresset (havet) var ikke det spor grønnere (roligere) på vestsiden av Nicaobar øyene. Vi ruller som bare det og siden vinden er veldig varierende i styrke og retning, er det vanskelig å finne en seilføring som er bra i lengden. Går vi får sakte, blir vi liggende igjen i bølgedalene og rulle, går vi for fort, surfer vi for mye og kastes fra bølgetopp til bølgetopp. Vi går for den gylne middelvei. Forholdene er ikke fæle, men det er ikke akkurat kos å være her heller. I følge værmeldingene skal det løye om fire dager. Da håper vi på fløteseilas hele veien til Maldivene. Vi har fremdeles VHF kontakt med Nabob, men de har en kurs næmere kysten av Sri Lanka siden de skal til India. Ellers alt vel.. Vi hører på lydbøker og spiser pizza.