Alcaro Bay, Cape Don

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 5 Jul 2008 01:07
11:17.417S 131:47.718E

Vi hadde en fin seilas mesteparten av dagen i går. Når vi nærmet oss Cape Don, ble sjøen som en vaskemaskin og vinden døde helt. Vi kjørte motor den siste timen inn. Her inne lå 12 andre båter, alle skulle til Darwin. Vi hørte utallige diskusjoner på VHF om hvilkets tidspunkt som var best å dra på. Selv hadde vi bestemt oss for å dra i ettermiddag. Alternativet hadde vært å dra halv tre i morges, men da måtte vi seilt over 6.3 hele veien for å ikke få ti timer med kraftig motstrøm. Da vi våknet i morges var alle borte (bare Blue Moon og en annen båt til igjen), så nå lurer vi litt på om de visste noe vi ikke visste :) De var alle større båter, og seiler fortere enn oss. Forhåpentligvis får vi gode forhold i natt.

Vi hadde litt problemer med det elektriske ombord i går. Noe tappet batteriene, og vi kunne ikke finne ut hva. Uheldigvis hadde vi en broach dagen før, og alt som lå på styrbord side av båten fløy rundt. Begge multimeterne til Jørn gikk i dørken, og virket ikke lengre. Vi fikk låne et av Blue Moon, men har ikke funnet feilen. Batteriene virker ok nå, så vi krysser fingrene. Jørn skal gå over alt nå vi kommer til Darwin. Om alt går etter planen, er vi fremme i morgen tidlig.

We had a good sail most of the day yesterday, but coming up towards Cape Don, the sea turned in to a washing machine and the wind dies un us. We motored the last hour into the anchorage. 12 other boats were already here. Everyone was on their way to Darwin, just waiting for the right tide to go around the cape. There were lots of discussions on when to leave and which route to take. However, we'd already decided that the afternoon tide was the best choice for us. Leaving on the morning tide would mean that we would have to do more than 6.3 in average to avoid ten hours of counter current. When we woke up this morning all the boats were gone. Hopefully they didn't know something we didn't....We're crossing fingers for good condotions this afternoon and through the night.

Yesterday we were struggeling a bit with electrical problems. Something was draining power from the batteries. In a bad broach the day before, everything went flying in the boat and both our multi-meters hit the floor and broke. We borrowed one from Blue Moon last night. We couldn't find the fault, but battery power seems OK now. Jorn will have to go trough everything in Darwin. If everything goes as planned (for once), we'll be in Darwin early tomorrow morning.

xxxE&J