Struggeling along

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Fri 27 Feb 2009 16:01
Doing OK, but current has been very strong against, and therefore have to push engine above limits to keep up with the other boats. Oil leaks and water leak makes us constantly worry and last two nights there has been little sleep. Too worried about how the engine is holding up. Also hit something in the water last night. Thought our propeller shaft has broken off, but still going, so must be OK. Current has been better today though and we've been able to sail most of the day and still keep the speed of the group. Jorn has been doing a few emergency repairs on the engine and refilled oil. Has actually been a beautiful day. Ocean is flat. Marine life is keeping us entertained (whales, flying fish, tunas, manta rays, turtles, blue marlins etc). Lots of traffic to and from the coallition war ships on VHF concerning pirates.Wind about to die now, and we're praying that current won't turn against us again. Making a pit stop for few hours tomorrow to allow yachts to re-fuel, rest and do small repairs -to make sure all are ready before heading in to the most dangerous area. Lots of good food onboard and fresh water enough to take shower, so very happy.

Det går greit her ute, men vi har hatt kraftig motstrøm, og har derfor måttet kjøre motoren mye mye hardere enn den liker (eller klarer), for å holde følge med gruppen. I natt kjørte vi litt for hardt, og motoren ristet så mye at peilepinnen hadde falt ut, og all olje sprutet ut. Iblandet med vann fra vannpumpa (på motoren), som også begynte å lekke, var det ikke noe vakkert syn. Heldigvis kom det litt vind i dag, og litt medstrøm, så vi har kunnet la motoren hvile og holdt følge med gruppen for seil. Jorn fikk vasket motoren rein og fylt på olje igjen, så vi kan kjøre videre når vinden nå dør ut for natten igjen. Vi har ikke sovet så mye ettersom vi hær vært altfor bekymret for motoren med den høye farten. Ettersom strømmen har snudd, kommer det til å bli bedre for oss i natten som kommer (håper vi, kryss fingre). Vi kjørte også på noe i vannet i natt, og det smalt og ristet voldsomt i akslingen. Vi går fremdeles fremover, så det gikk nok bra. Ellers har dagen i dag vært nydelig. Fin seiling, flatt hav og underholdende dyreliv. Vi har sett hvaler, flyvefisk, tunfisk, manta rokker, skilpadder, sverdfisk etc. Det planlegges et pitstopp i en liten fiskelandsby i morgen for småreperasjoner etc. Vi drar videre derfra på rett tid av dagen for å passere det farligste området på nattetid (det er sjelden eller anldri piratangrep i mørket).. Vi har masse god mat ombord, og nok ferskvann til en dusj i dag, så vi er glade.