Back in Ao Chalong

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 7 Jan 2009 13:26
07:49.110N 098:21.530E

We're back in Ao Chalong, which was our first official stop here in Thailand, about two months ago. This is not a very nice anchorage, but convenient as a base when one needs to fix stuff. We've hired a car for the next to days as we need to get Jorn to hospital again for a check up -and to go searching for all the other things we need. On our list we have coffe pot (needs to whistle when water is boiling), a splitter (to split signal from VHF antenna to the AIS reciever), a COM-USB cable, a pump (to get 100 L of diesel out of the flexible tank we've filled -in the sofa), polaroid sunglasses for me, lip seals for the engine and much more.... We also need to get fresh food included vacum sealed meat which can be stored for a few weeks without being frozen (and we still have no idea on hwere to get meat vacum sealed here). LPG gas and about 120 litres of diesel in jerry cans is alos going into the car. As fuel is so much cheaper in gas stations, we'll save enough filling the tanks by car (instead of in marina), so that two days car rental can be paid off.. Gas and fuel is going to be a pain as we are anchored very far out. In addition to the half hour dinghy ride, there is about 15 minutes walk from the car park to the dinghy dock. This should all keep us busy the next two days.

Vi er tilbake i Ao Chalong, som var vårt første offisielle stopp her i Thailand. Det er nå nesten to måneder siden, og siden visumene våre går ut på søndag, er det på tide at vi gjør oss klare til å seile videre. Ao Chalong er ikke en veldig hyggelig ankring. Vi prøvde oss på en mer idyllisk ankring tidligere i dag, men etter fem minutter på land forsto vi at vi var ganske så isolert fra omverdenen, og ingenting kunne fikses derfra, så da måtte vi bite i det sure eplet og dra hit for et par dager. Vi har leid en liten 2-seters Jeep for to dager for å komme oss rundt. Jørn skal på kontroll på sykehuset igjen på fredag, og i morgen skal vi forsøke å skaffe en del tind vi ternger. På lista står bla kaffe kjele (som plystrer når vannet koker), en splitter til VHF antenna (til AIS mottakeren), en COM USB kabel, polariserte sobriller (som er det eneste man kan se rev med), o-ringer til motoren, gresk gjesteflagg (en plass går grensa for hva jeg kan prøve meg på å sy), en pumpe (for å få ut de hundre literne med diesel vi har fylt på en fleksibel tank -i sofaen) og masse mer (må huske å skrive liste....). Vi tenger også fersk mat, inkludert vakumpakket kjøtt som kan oppbevares et par uker i kjøleboks (vi vet bare ikke hvor vi kan få tak i dette, eller hva vakum pakking heter på thai). 12 kilo gass til byssa og rundt 120 liter diesel på kanner skal også i bilen. Diesel er så mye billigere på bensinstasjon enn i marinaer eller havner, så om vi fyller på kanner fra bensinstasjon sparer vi inn nok penger til å betale leiebilen. Det kommer til å bli et slit, siden vi ligger ankret langt til havs. I tillegg til en halv times jolletur, må kannene fraktes fra bilen til jollebrygga (rundt 15 minutters gange). Alt dette (og alt vi ikke kunne komme på i farten) kommer nok til å holde oss i sjakk de neste dagene.