Holiday in Ubud

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 18 Sep 2008 05:12
We had a very nice trip around Bali. God car with aircon and driver. Wayne took us where we wanted to go, and showed us the important tourist sites around Bali. We had two days of driving around, which we split up with two days of relaxing in Ubud in between. Ubud was amazing. Very pretty. We did a bit of souvernir shopping (too much actually), a lot of eating and -walked around in the beautiful green rice fields. The very best of our Ubud stay, however, was sleeping in a nice, big, dry bed which did not move. Sleep-wise probably the best two nights since Norway. Jorn is now a lot better, but after a hot spring bath in the mountain, he had to sit with head between his knees for a long time to avoid passing out... so we cancelled the climbing trip up mount Agung. Now, back in the boat, we're getting bits and pieces done before leaving in a few days.

Vi hadde en super tur rundt omkring her på vakre Bali. Med den enorme luksus av egen, stor, fin bil med sjåfør og kaldluft. Vi hadde bestillt bilen i to dager, men forstod fort at det ville bli travelt, så vi fikk ordnet det slik at vi kjørte rundt en full dag, så tilbragte vi to rolige dager i Ubud, før Wayne kom og plukket oss opp for den siste sightseeing dagen i bil. Helt perfekt. Vi fikk sett masse av Bali, kjøpte litt suvernir-ting og fikk spist masse god mat. Ubud var fantastisk, stille og rolig. Vi tuslet rundt i fine, grønne rismarker -og sov på billig, men bra hotel. Det var nesten det beste: stor, tørr seng som absolutt ikke var i bevegelse i det hele tatt. Antaklig beste to nettene vi har hatt med søvn siden Norge. Vi besøkte templer, håndtverks verksteder for sølv, treverk, keramikk og masse annet, samt nøt utsikten fra vulkaner. Jørn er i god form igjen og spiser godt, men etter et bad i en varmekilde i går, måtte han sitte med hodet mellom beina i jeg-vet-ikke-hvor-lenge, for å ikke besvime. Vi bestemte oss derfor for å droppe klatretur opp den høyeste vulkanen her. Kanskje vi kan få til noe i Malaysia istedet. Tilbake i båten har jeg tilbrakt 40 timer til sengs med oppkast og migrene. Bra nå, men vi ser ikke akkurat ut til å være helsemessig på topp for tiden. Som noen av de yngste i båt rundt her, har vi nå tilbragt mer tid til sengs enn alle de eldre til sammen. Det må vi slutte med. Ellers alt vel. Vi fyller vann, vasker klær mm og gjør oss klare til å reise videre om noen dager.